Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
25°C
 

Έλεος κάπου με τον Γλέζο, μια σημαία κατέβασε

2260557_1-mediumΚάθε φορά που λέω ότι δεν πρόκειται να απογοητευτώ ξανά με αυτή τη χώρα, κάτι γίνεται και αναθεωρώ. Επειδή έπραξα το αυτονόητο, εμποδίζοντας τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, κάποιοι με κατηγόρησαν.

Κι όχι μόνο με κατηγόρησαν, αλλά πήραν και το μέρος του Μανώλη του Γλέζου, αποκαλώντας τον μάλιστα και ήρωα, σύμβολο της αντίστασης και κάτι τέτοια γραφικά. Τι έκανε μωρέ ο Γλέζος δηλαδή; Επειδή κατέβασε ένα πανί από έναν ιστό κι έβαλε ένα άλλο στη θέση του; Και μια νοικοκυρά μπορεί να το κάνει αυτό, σιγά το κατόρθωμα.

Με τους μνημονιακούς τα έχει βάλει ποτέ ο Γλέζος; Επίθεση στην Κοσιώνη μέσα στο στούντιο του ΣΚΑΪ έχει κάνει άραγε ποτέ; Έχει γλεντήσει ποτέ τους βουλευτές, κρατώντας τους στη Βουλή μέχρι το ξημέρωμα; Δεν σας ακούω. Τι είπατε; Τι είπατε; Τι είπατε; Έτσι μπράβο.

Σήμερα κατέβασα κι ανέβασα τη σημαία έξω από τα γραφεία μου τουλάχιστον είκοσι φορές. Μήπως είμαι ηρωίδα; Δεν θα με αποθεώσετε εμένα; Έλεος πια με τον Γλέζο, ας χαλαρώσουμε. Άντε μην τα πάρω πάλι.

Τι είπατε;