Και πάλι καλά να λέτε
Sunny
34°C
 

Δεν ξέρουμε πότε μπορεί να ξαναεπιτεθεί ο κορωνοϊός, οι πολίτες να φορούν τις πανοπλίες τους

Βλέπω τις τελευταίες μέρες μια χαλάρωση που δεν μου αρέσει καθόλου. Μπορεί να κερδίσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο, παιδιά ο εχθρός είναι εδώ, είναι ζωντανός και δεν ξέρουμε πότε θα ξαναεπιτεθεί.

Γι' αυτό πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι και να αγρυπνούμε στις επάλξεις, όπως έκανα κι εγώ όταν μάρκαρα τον σπουδαίο Ντέγιαν Μποντιρόγκα που μπορούσε να σε τιμωρήσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν άφηνες το βλέμμα σου από πάνω του.

Θυμάμαι τότε στον αγώνα του πρωταθλήματος του πρώτου γύρου που αποσπόμουν και κοιτούσα την χωρίστρα του, που ήταν τέλεια ομολογουμένως, και μου έβαζε συνέχεια καλάθι και φάουλ. Ο Ίβκοβιτς μου σφύραγε από τον πάγκο και φώναζε «μπρρρ» όπως φωνάζουν στα αρνιά, κι όμως αυτό μου έδωσε κίνητρο να είμαι πάντα σε επαγρύπνηση ό,τι κι αν γίνει.

Ξέφυγα όμως, πίσω στο θέμα μας. Ο κορωνοϊός καραδοκεί γι' αυτό πρέπει όλοι να φοράμε τις πανοπλίες μας και να είμαστε έτοιμοι για μάχη. Δεν θέλω δικαιολογίες ότι κάνει ζέστη ή είναι καλοκαίρι, ο εχθρός είναι ύπουλος.

Υπενθυμίζω πως η χρήση πανοπλίας είναι υποχρεωτική δια νόμου σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες και ασανσέρ, ενώ συστήνεται επιπλέον σε κάθε εσωτερικό χώρο όπου βρίσκονται πάνω από 5 άτομα, ειδικά αν είναι άγνωστα μεταξύ τους. Ιδιαίτερη προσοχή σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε δωμάτια με μεγάλους μαγνήτες.

Η πανοπλία, το κράνος και η ασπίδα σώζουν ζωές, ας το θυμόμαστε όλοι αυτό όποτε βγαίνουμε από το σπίτι με βερμούδα και μπλουζάκι.