Σε βλέπουμε
Partly cloudy
23°C
 

Ο Γιώργης μπορεί να με έχει κάνει τατού, εγώ πάντως σίγουρα δεν θα τον έκανα

jesus-christΑγαπητοί αναγνώστες του Κουλουριού, ήθελα να σας μιλήσω για ένα φαινόμενο που όλο και αυξάνεται ανάμεσα στους πιστούς μου. Πρόκειται για τα τατουάζ με το πρόσωπό μου ή το όνομά μου, με αφορμή το τελευταίο τατουάζ που «χτύπησε» ο αγαπητός Γιώργης από τα Χανιά.

Με έκπληξη διαπιστώνω πως πολλοί με κάνουν τατουάζ χωρίς καν να με γνωρίζουν. Είναι κάπως άσχημο να μην υπάρχει αμοιβαία σχέση ανάμεσα σε αυτόν που κάνει το τατουάζ και τον απεικονιζόμενο, ή αυτόν που του ανήκει το όνομα.  Εμένα μου αρέσει όταν κάποιος κάνει τατουάζ το όνομα της ομάδας του ή ένα ζωάκι. Μου αρέσει όταν σε ένα ζευγάρι κάνει ο ένας το όνομα του άλλου. Στην δίκη μου περίπτωση όμως, αν μπούμε στη λογική αυτή, είναι θεανθρωπίνως αδύνατο να χτυπήσω στο σώμα μου όλα τα ονόματα εκείνων που με απεικονίζουν.

Καταλαβαίνω βέβαια τον ενθουσιασμό με το πρόσωπό μου, καθώς έχω υποπέσει κι εγώ στο ίδιο σφάλμα. Σκέφτομαι τη στεναχώρια μου όταν έκανα τατουάζ το πρόσωπο του Τζακ Μπλακ χωρίς να βλέπω να προχωράει κι εκείνος στην ίδια κίνηση. Για να μην προκαλέσω, άθελά μου, την ίδια στεναχώρια στους πιστούς μου, ήθελα να παρακαλέσω να σταματήσετε τα τατουάζ αυτά.

Αγαπητέ Γιώργη, θα προσπαθήσω να χωρέσω ένα Γ κάτω από τη γλώσσα μου, αλλά να ξέρεις ότι με έχεις φέρει σε δύσκολη θέση. Αν έπρεπε να επιλέξω μόνος μου, σίγουρα δεν θα έκανα το όνομά σου τατουάζ (σκέψου το γιατί, ξέρεις ποια έβρισες όταν δεν έβρισκες να παρκάρεις προχτές). Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, θα σε παρακαλούσα να με ψάξεις στην μετά-θάνατον ζωή. Θα ήθελα πολύ να δω το τατουάζ σου από κοντά, και να σου δείξω τα δικά μου.

Σε αυτό το σημείο ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους συντάκτες του «Κουλουριού» που εμφάνισα το άρθρο αυτό με τη διαδικασία του θαύματος και όχι με την κανονική διαδικασία σύνταξης. Δεν ρώτησα την αρχισυντάκτρια πριν δημοσιεύσω το άρθρο, αλλά είμαι σίγουρος πως θα μου έδινε την άδειά της. Δεν είναι δα και κάθε μέρα που ένας θεάνθρωπος αποφασίζει να γράψει στο ποίμνιό του.

Ευλόγησον.