Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Clear
31°C
 

Ωραία η «Ευνοούμενη», αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ήταν στα ελληνικά

Παρακολούθησα κι εγώ, όπως πολλοί ακόμα συμπατριώτες μας, την τελευταία ταινία του εξαιρετικού Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο «Η Ευνοούμενη».

Ήταν πραγματικά απολαυστική, έστω κι αν σε κάποιες περιπτώσεις μου φάνηκε λίγο τραβηγμένη και ηθελημένα προκλητική, με γυναίκες να φιλιούνται μεταξύ τους και να αντιμιλάνε σε άντρες. Εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά τα προσπερνώ, για χάρη της τέχνης. Είμαι άλλωστε γνωστός προοδευτικός.

Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να προσπεράσω όμως, είναι το γεγονός πως αν και πρόκειται για ταινία του δικού μας παιδιού, δεν ακούγεται καθόλου η αρχαιότερη γλώσσα όλων, τα περήφανα ελληνικά. Τόσους αξιόλογους ηθοποιούς διαθέτουμε, οι οποίοι θα μπορούσαν να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους.

Κι αν τέλος πάντων ήθελε να συνεργαστεί με διεθνείς σταρ, δεν μπορούσαν εκείνοι να μάθουν ελληνικά; Τόσα κάνουν οι παγκοσμίου φήμης ηθοποιοί για χάρη των ρόλων τους, το να μάθουν τη σπουδαιότερη γλώσσα του πλανήτη δεν νομίζω να ήταν τόσο δύσκολο πια.

Ας είναι, εύχομαι η επόμενη ταινία του Λάνθιμου να τιμήσει την ιστορία μας και να το σηκώσουμε με όχημα την ιερή μας γλώσσα.