Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
25°C
 

Τη συνέχιση της απεργίας στην καθαριότητα στηρίζει η Συνομοσπονδία Αδέσποτων Γατών

cats-garbageΠλήρη στήριξη στους απεργούς συμβασιούχους στον χώρο της καθαριότητας προσέφερε με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Αδέσποτων Γατών, ενώ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και τη σημερινή ημέρα με 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

«Ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, έως ότου η κυβέρνηση δώσει λύση στο πρόβλημα, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας. Μπορεί η κοινωνία να δυσανασχετεί με λίγα σκουπίδια στους δρόμους, ας γνωρίζουν ωστόσο πως οι γάτες θα είναι στο πλευρό των απεργών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο gatospito.gr και υπογράφεται με πενήντα στρογγυλά πατουσάκια σε σχήμα ψαροκόκκαλου.

Μιλώντας στο «Κουλούρι», ο εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας, Ερρίκος, εξέφρασε και από την πλευρά του την ευχή να συνεχιστεί η απεργία και επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών: «Η κυβέρνηση και ο κ. Σκουρλέτης να μην κρύβονται πίσω από τα μουστάκια τους και να μην διανοηθούν να αναθέσουν την αποκομιδή σε ιδιώτες. Οι γάτες θα περιφρουρούμε τους κάδους».

Μέλη της Συνομοσπονδίας Αδέσποτων Γατών αναμένεται άλλωστε να συμμετάσχουν με ξεχωριστό μπλοκ στο σημερινό συλλαλητήριο, με σημείο συνάντησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.