Σαν να χέζεις ανάποδα
Clear
20°C
 

Πρόβλημα με την επιστροφή Τσίπρα, δεν υπάρχει χώρος για τα F-16 στις αποσκευές

trsipΣτον «αέρα» βρίσκεται αυτή τη στιγμή η επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από τις Η.Π.Α., αφού δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς των νέων αποκτημάτων της κυβέρνησης, πίσω στην πατρίδα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έδωσε τα χέρια με τον Αμερικάνο πρόεδρο για την αναβάθμιση και την αγορά νέων αεροπλάνων τύπου F-16, αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στα πλαίσια της οικονομικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ωστόσο, κανείς από την ελληνική αποστολή δεν σκέφτηκε πως δεν υπάρχει χώρος για αυτά στις αποσκευές των μελών της. «Πάντα κλείνουμε μία βαλίτσα και μία χειραποσκευή. Κανείς δεν μας είπε ότι θα πάρουμε αεροπλάνα, πού θα μπούνε τώρα αυτά;», σχολίασε εμφανώς προβληματισμένος, Έλληνας αξιωματούχος. Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα της ελληνικής κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δηλώσει πως το ταξίδι του έχει σκοπό την αγορά πολεμικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να κρατηθεί στο αεροδρόμιο.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αισιόδοξος, τονίζοντας πως αν χρειαστεί, θα πιλοτάρει ο ίδιος ένα F-16, για να γλιτώσουν χώρο στις αποσκευές. Το «Κουλούρι» παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής το θρίλερ και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.