2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
6°C
 

Στην παρακολούθηση της πολύωρης αναμέτρησης Τσιτσιπά-Βαβρίνκα οφείλονται τα υψηλά ποσοστά αποχής στις εκλογές, πηγές επιβεβαιώνουν

Μπορεί οι αρχικές εκτιμήσεις σχετικά με τα πρωτοφανή ποσοστά αποχής από το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να αναφέρονταν στην απογοήτευση και την αδιαφορία των πολιτών, φαίνεται όμως πως η αλήθεια είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του «Κουλουριού», η βασική αιτία που ανάγκασε τους ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη τους στις κάλπες, δεν ήταν άλλη από την μαραθώνια αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Σταν Βαβρίνκα για τη φάση των 16 του Ρολάν Γκαρός.

Όπως εξηγούν αναλυτές, χιλιάδες ήταν οι συμπολίτες μας οι οποίοι υπολόγιζαν να πάνε στο εκλογικό τους τμήμα μόλις ο αγώνας του Έλληνα τενίστα έφτανε στο τέλος του. Η πεντάωρη διάρκεια της μονομαχίας των δύο τενιστών ωστόσο, έβγαλε εκτός προγράμματος τους ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ήδη, έμπειρα στελέχη των κομμάτων μελετάνε το αθλητικό καλεντάρι της 7ης Ιουλίου ενόψει των εθνικών εκλογών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της μετάθεσής τους σε περίπτωση νέου σημαντικού ραντεβού που θα στρέψει αλλού την προσοχή του λαού.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.