Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Mostly cloudy
16°C
 

Voucher για ΚΕΚ ορθογραφίας θα προσφέρει στους καθηγητές η κυβέρνηση

Τα ειρωνικά σχόλια της κοινής γνώμης προκάλεσαν τα ανορθόγραφα πανό της ΟΛΜΕ, κατά τη διάρκεια των πορειών των εκπαιδευτικών την περασμένη εβδομάδα, στις οποίες ζητούσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Μπορεί προς το παρόν η Νίκη Κεραμέως να μην έχει προχωρήσει σε κάποια πρωτοβουλία σχετικά με το νομοσχέδιο, ωστόσο η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια, αφού ανακοίνωσε την παροχή ειδικών voucher στους εκπαιδευτικούς για την παρακολούθηση 500 ωρών σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης με αντικείμενο την ορθογραφία.

Τα voucher αυτά θα είναι διαθέσιμα άμεσα και προς το παρόν απαγορεύεται οποιαδήποτε νέα πορεία, μέχρι όλα τα μέλη της ΟΛΜΕ να τα ολοκληρώσουν. «Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συζητήσουμε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, αρκεί να τα καταγράφουν σωστά, για να δίνουν το καλό παράδειγμα. Μέχρι τότε, τηρούμε στάση αναμονής και ελπίζουμε να βελτιώσουν την ορθογραφία τους», σχολίαζαν κύκλοι του Υπουργείου.

Προς το παρόν, η ΟΛΜΕ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση, αφού ειδική επιτροπή εξετάζει την ορθογραφία του σχετικού κειμένου.