Να πάτε αλλού
Partly cloudy
13°C
 

Αργία από του χρόνου η 3η Σεπτεμβρίου, υποχρεωτικό για τους πολίτες να την περνάνε στα μπουζούκια

pasok1Τα 43 χρόνια από την ίδρυσή του γιόρτασε την περασμένη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ, με μια λαμπρή εκδήλωση στο Ζάππειο, στην οποία έδωσαν το «παρών» τόσο σημερινά, όσο και ιστορικά στελέχη και παλιοί πρόεδροι του κινήματος.

Φαίνεται όμως πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που οι εορτασμοί θα αφορούν μόνο τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος, αφού αποφασίστηκε από του χρόνου, η 3η Σεπτεμβρίου όχι μόνο να είναι επίσημη αργία του κράτους, αλλά και να αποτελεί μία ημέρα εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο ΠΑΣΟΚ και στον τρόπο ζωής τον οποίο μας έμαθε.

Έτσι, τη συγκεκριμένη ημέρα, όλοι οι πολίτες θα είναι υποχρεωτικό να περνάνε τουλάχιστον μία ώρα στα μπουζούκια και τις παραλίες, να τρώνε αστακομακαρονάδες και να πίνουν ακριβά κοκτέιλ. Ακόμη, θα υπάρχει σημαντική έκπτωση στην αγορά αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η διέλευση από τα διόδια θα είναι δωρεάν, ενώ όσες εργάζονται ως αεροσυνοδοί θα μπορούν να παντρεύονται δίχως κανένα απολύτως κόστος. Όσο για το επίσημο ένδυμα της ημέρας, αυτό θα περιλαμβάνει τις επιλογές του κοστουμιού αλλά κι ενός πιο χαλαρού ζιβάγκο.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά ένα κόμμα, είναι στάση ζωής, είναι νοοτροπία. Αυτή τη νοοτροπία θέλουμε να θυμίσουμε στους Έλληνες, για να τους δείξουμε τι χάνουν», σχολίασε τέλος ιστορικό στέλεχος του κινήματος, για να επιβεβαιώσει πως κάθε 3η Σεπτεμβρίου θα κλείνει πλέον με μια αναπαράσταση των παλλαϊκών συγκεντρώσεων του Ανδρέα στο κέντρο της Αθήνας.