Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
21°C
 

Τη δυνατότητα να ψηφίζουν ναζί δολοφόνους του παρελθόντος θα έχουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στις επόμενες εκλογές

Τη δυνατότητα να χαρίσουν τον σταυρό τους σε ιστορικές μορφές του φασισμού θα έχουν στις επόμενες βουλευτικές και όχι μόνο εκλογές οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα ήδη ενεργά μέλη του ναζιστικού κόμματος τα οποία θα κατέβουν στις εκλογές και διαθέτουν πλούσιο ιστορικό ηθικής και φυσικής αυτουργίας σε δολοφονικές επιθέσεις, στα ψηφοδέλτια θα φιγουράρουν και μορφές όπως ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Τζόζεφ Γκέμπελς, ο Μπενίτο Μουσολίνι και ο Φρανσίσκο Φράνκο, καθώς και λιγότεροι γνωστοί ακροδεξιοί δολοφόνοι, τους οποίους οι φίλοι της παράταξης έτσι κι αλλιώς αρέσκονται να ψηφίζουν.

«Τώρα που η ψήφος προς τους δολοφόνους έχει νομιμοποιηθεί και σχεδόν μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας ψηφίζουν συνειδητά συμπολίτες τους που διατηρούν τάγματα εφόδων και μαχαιρώνουν, θα είναι κρίμα να μην διευρυνθεί αυτή η δυνατότητα προς δολοφόνους του παρελθόντος. Αν ψηφίζεις τον Κασιδιάρη και τον Μιχαλολιάκο, γιατί όχι και τον Χίτλερ;», σχολίασε χαρακτηριστικά ακροδεξιός πολιτευτής.

Πάντως, στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαίωναν πως ο φόνος εντός του εκλογικού παραβάν θα παραμείνει προς το παρόν παράνομος και κατακριτέος, κάτι που δεν ισχύει για ό,τι συμβαίνει στους γύρω δρόμους.