Σαν να χέζεις ανάποδα
Sunny
20°C
 

Συμφιλιωμένος με το πόσουμ που κατοικεί στο σακάκι του εμφανίζεται ο Ν. Φίλης

Άριστη σχέση διατηρεί πλέον ο Ν. Φίλης με το 3χρονο πόσουμ που τρύπωσε στο τζάκετ του πριν από πέντε μήνες και έκτοτε κατοικεί εκεί.

Αν και με προβλήματα στην αρχή, πρόσωπα κοντά στον πρώην Υπουργό Παιδείας μιλούν για μια σχέση βαθιά, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη φιλία του Winnie the Pooh με τον Piglet.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα πρωί του Ιουλίου όταν ο τότε Υπουργός Παιδείας ξύπνησε, φόρεσε το τζάκετ του και μόλις πριν προλάβει να κουμπώσει το παντελόνι του, αισθάνθηκε ένα τρωκτικό να σκαρφαλώνει στο πόδι του μέσα από το παντελόνι, και να κουρνιάζει στην αριστερή μεριά της κοιλιάς του.

Αρχικά, το αγνόησε σκεπτόμενος πως πρέπει να έχει παραισθήσεις από την κούραση και τις ατελείωτες ώρες δουλειάς στο Υπουργείο. Το ίδιο βράδυ, καθώς ξεντυνόταν είδε για πρώτη φορά το συμπαθές τρωκτικό να τον κοιτάει στα μάτια καθώς έβγαζε το σακάκι του, και παρ’όλες τις προσπάθειες του Υπουργού να το διώξει, το πόσουμ παραμένει μέχρι και σήμερα μέσα στο σακάκι του.

Αρχικά ο 56χρονος πολιτικός, είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση καθώς η συμβίωση με το πόσουμ δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, το τριχωτό τετράποδο ζέσταινε ακόμα περισσότερο τον Υπουργό, και πολλές φορές αναγκάστηκε να βήξει ψεύτικα για να κρύψει ξαφνικά σκουξίματα του πόσουμ κατά τη διάρκεια συναντήσεων ή αγορεύσεων στη Βουλή. Πολλές φορές μάλιστα, το λευκό τρωκτικό δάγκωνε τον πολιτικό όταν είχε μείνει για αρκετό καιρό ατάιστο, γρήγορα όμως ο Ν. Φίλης έμαθε να το ταΐζει καθημερινά λίγα φρούτα και σκουλήκια.

Όσο χειμωνιάζει βέβαια, ο πρώην Υπουργός έχει έρθει να αγαπήσει το πόσουμ το οποίο τον κρατάει ζεστότερο, του έχει δώσει το όνομα Βικέντιος, και πολλές φορές το αφήνει να βγάζει τη μουσούδα του από το σακάκι για να παίρνει φρέσκο αέρα. Οι δύο φίλοι φαίνεται πως, αν έχουν κάτι, είναι ο ένας τον άλλον.