Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
14°C
 

Από δημοσιογράφους θα συνεχίσει να φρουρείται ο Δ. Κουφοντίνας καθ' όλη τη διάρκεια της άδειάς του

koufontinasΥπό στενή φρούρηση από επίλεκτη ομάδα δημοσιογράφων θα περάσει και τις υπόλοιπες ώρες της 48ωρης άδειάς του ο καταδικασθείς για πολλαπλές δολοφονίες και ηγετικό μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος βρίσκεται από χθες το πρωί εκτός φυλακής.

Ο αρχιεκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης που έδρασε κατά την περίοδο 1975-2002, μόλις βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού κατευθύνθηκε προς το σπίτι του στο Βαρνάβα Αττικής, συνοδευόμενος διακριτικά αλλά σε στενή απόσταση από δημοσιογραφικά βαν. Οι επιφορτισμένοι με το έργο της φύλαξης ρεπόρτερ, δεν άφησαν από τα μάτια τους τον Κουφοντίνα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, την οποία πέρασαν κάνοντας περιπολίες έξω από το σπίτι.

Οι επίλεκτοι ανταποκριτές θα παραμείνουν σε επαγρύπνηση μέχρι αύριο το πρωί, όταν και λήγει το 48ωρο της άδειας και ο κρατούμενος τρομοκράτης θα οδηγηθεί με δημοσιογραφική συνοδεία και πάλι στον Κορυδαλλό.

Όπως δηλώνουν στελέχη της δημοσιογραφικής δύναμης στο σημείο, προς το παρόν η επιτήρηση κυλάει χωρίς απρόοπτα, με εξαίρεση έναν μικρό συναγερμό χθες το απόγευμα, όταν ο Δ. Κουφοντίνας βγήκε στην πίσω αυλή. Οι δημοσιογράφοι ήταν σε ετοιμότητα με τα μικρόφωνα ανά χείρας και παραλίγο να χρειαστεί να επέμβουν, όμως έκαναν πίσω καθώς την τελευταία στιγμή έκανε μεταβολή και μπήκε ξανά στο σπίτι.

«Βλέπουμε πως οι νόμοι και οι θεσμοί λειτουργούν. Κάθε κρατούμενος που πληροί τα κριτήρια, μπορεί να ζητήσει και να λάβει ολιγοήμερη άδεια. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι, που κάνουν τη δουλειά τους και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος απόδρασης. Ακόμη κι αν συνέβαινε κάποιο απρόοπτο, αυτό θα μεταδιδόταν ζωντανά στα δελτία ειδήσεων» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Τέλος, ο κ. Κοντονής δεν επιβεβαίωσε προς το παρόν τις φήμες πως για την αποσυμφόρηση των φυλακών εξετάζεται η αποφυλάκιση μελών τρομοκρατικών οργανώσεων και επώνυμων εγκληματιών και η ανάθεση της φύλαξής τους σε δημοσιογράφους, απαντώντας απλά «θα δούμε».