Ενθάδαι κοίτε
Partly sunny
17°C
 

Για σκηνάκια στο Λιτόχωρο σύσσωμη η Βουλή μετά την εκλογή προέδρου, έπειτα από απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

skinakiaΧειμερινή εκπαίδευση για όλα τα μέλη του κοινοβουλίου έχει προγραμματίσει αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πρόκειται για την πρώτη εκπαιδευτική διαδικασία τέτοιου είδους που εφαρμόζεται για βουλευτές από την ίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα στο Λιτόχωρο Πιερίας, στις εγκαταστάσεις που διατηρεί ο Ελληνικός Στρατός για την εκπαίδευση των στρατιωτικών σχολών. Οι βουλευτές θα κληθούν να εξοικειωθούν με τη διαβίωση στην ύπαιθρο, ερχόμενοι σε επαφή με σύγχρονες μορφές στρατιωτικών και μη επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πληθώρα ασκήσεων, όπως βολές, πυρ και κίνηση, εκπαίδευση σε αγώνα εντός πόλεων, ασκήσεις με μηχανοκίνητα άρματα, θαλάσσιες και αμφίβιες επιχειρήσεις, αμυντικές τακτικές (ορεινές και παράκτιες) καθώς και θεωρητική εκπαίδευση.

Επικεφαλής των διαδικασιών έχει τεθεί ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και συντονιστές του εκπαιδευτικού προγράμματος θα τεθούν αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και καθηγητές στρατιωτικών σχολών. Σκοπός του προγράμματος είναι η σκληραγώγηση και προετοιμασία των μελών του κοινοβουλίου για επιβίωση κάτω από σκληρές υπαίθριες συνθήκες και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Η εκπαίδευση αναμένεται να διαρκέσει 3 εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συνεδριάσεις της Βουλής θα διεξάγονται εν συντομία μετά από την πρωινή αναφορά των λόχων.

Τέλος, συμμετοχή προβλέπεται να λάβουν όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές υποχρεωτικά, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να λάβει δύο ημερήσιες απαλλαγές προκειμένου να παραστεί σε προγραμματισμένες συναντήσεις στο εξωτερικό.