Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
30°C
 

Βουλευτές από το εξωτερικό αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο οριστικής ρήξης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα επιθυμεί να είναι το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την κλιμάκωση των σχέσεων του κόμματος με τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, έπειτα από την πρωτοβουλία του τελευταίου να προτείνει «plan B» για το Μακεδονικό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Η.Π.Α.

Έτσι, ήδη αναζητούνται λύσεις ώστε να μην χρειαστεί να πάμε σε εκλογές αν και εφόσον επέλθει οριστική ρήξη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Στην παρούσα φάση, το έδαφος για συνεργασία με τα άλλα κόμματα του κοινοβουλίου δεν μοιάζει ιδιαίτερα πρόσφορο κι έτσι οι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές.

Μία εξ αυτών, είναι και ο δανεισμός ξένων βουλευτών από κοινοβούλια άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μέχρι την τέλεση των εκλογών. Στο τραπέζι έπεσε η προοπτική της Κύπρου, ωστόσο γρήγορα απορρίφθηκε με την δικαιολογία πως κανείς δεν θα καταλαβαίνει τι λένε στις αγορεύσεις τους, κι έτσι αυτή τη στιγμή το κόμμα βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Βουλή της Ισπανίας και της Ιταλίας.

«Οι διαιτητές έκαναν την αρχή, έδειξαν τον δρόμο. Αφού δεν εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, ας φέρουμε εκπροσώπους του λαού άλλων χωρών μέχρι να αλλάξει η κατάσταση. Πρότεινα μάλιστα να έρθουν καμιά εικοσαριά βουλευτές, ώστε να μην έχουμε μονίμως το άγχος της δεδηλωμένης», σχολίαζαν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.