Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
30°C
 

Κίτρινο χιόνι δοκίμασε  ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον περίπατό του στο Νταβός, ένιωθε ενοχλήσεις στη συνάντηση με τον Ζάεφ

tsΜπορεί το κλίμα μετά τις συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ σχετικά με τις εξελίξεις στο Μακεδονικό να ήταν ιδιαίτερα πανηγυρικό στην ελληνική αποστολή, φαίνεται όμως πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν κατάφερε να χαρεί τη θετική έκβαση των συνομιλιών όσο θα ήθελε.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του στους χιονισμένους δρόμους του Νταβός καθοδόν για το κρίσιμο ραντεβού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκε πως θα είναι καλή ιδέα να παίξει λίγο με το χιόνι. Αφού πέταξε μερικές χιονόμπαλες στους συνεργάτες του, εντόπισε κάτι που του κίνησε την περιέργεια. Σε ένα σημείο του, το χιόνι ήταν κίτρινο, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να το δοκιμάσει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι ενοχλήσεις που ένιωθε ο κ. Τσίπρας ήταν έντονες, τρομάζοντας με τις αντιδράσεις του τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος αναγκάστηκε να προβεί σε σημαντικές υποχωρήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γινόταν η διαδικασία.

«Ο πρωθυπουργός ήταν εμφανώς σφιγμένος, όμως δεν πτοήθηκε. Του έχουμε πει να μην δοκιμάζει ό,τι βρει, αλλά δεν μας ακούει. Τουλάχιστον αυτή τη φορά μας βγήκε σε καλό», σχολίαζε συνεργάτης του κ. Τσίπρα, όντας ταυτόχρονα καθησυχαστικός για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού.

Τέλος, διαψεύδονται προς το παρόν οι φήμες πως το αεροδρόμιο της γείτονος χώρας θα μετονομαστεί σε αερολιμένα «Πέρο Άντιτς».