Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
15°C
 

Φόβους ότι η Δευτέρα θα επανέλθει σε έξι ημέρες εκφράζουν επιστημονικοί κύκλοι

sad-manΙδιαίτερα δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που έρχονται απ' το ερευνητικό κέντρο του Μοντεβιδέο, με τους επιστήμονες να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του έργου τους στο ετήσιο συμπόσιο ημερολογίων και καλενταρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Περθ της Αυστραλίας.

Όπως ανακοίνωσαν οι ειδικοί, λίγες μόλις ώρες μετά τα μεσάνυχτα, οι πιθανότητες σε έξι ημέρες να ξημερώσει και πάλι Δευτέρα είναι συντριπτικά μεγάλες, κάτι που όπως εκτίμησαν αναμένεται να επαναληφθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο επικεφαλής των ερευνών, δρ. Αντόνιο Βιγιαλότσες, αν κάθε ημέρα εξακολουθήσει να διαρκεί 24 ώρες κι αν η εβδομάδα συνεχίσει να διαθέτει τις ίδιες επτά ημέρες, τότε την Κυριακή το βράδυ θα στεκόμαστε ανήμποροι μπροστά στην έλευση ακόμη μιας Δευτέρας.

«Είναι θλιβερό και ταυτόχρονα αναδεικνύει την ματαιότητα της ανθρώπινης φύσης. Ό,τι κι αν κάνουμε, ο ερχομός της Δευτέρας μοιάζει αναπόφευκτος. Πανηγυρίζουμε που ακόμη μια Δευτέρα έφυγε, απλά για να αντιμετωπίσουμε ακόμη μια σε λίγες ημέρες. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αλλάξει αυτό», σχολίασε στο «Κουλούρι» ο κ. Βιγιαλότσες.

Πλέον, απομένει να δούμε αν οι προβλέψεις των επιστημόνων θα επιβεβαιωθούν, με κύκλους στοιχηματικών εταιρειών να αποκαλύπτουν πως το ενδεχόμενο ερχομού μιας ακόμη Δευτέρας δίνεται αυτή τη στιγμή μόλις στο 1,001.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί τις εξελίξεις κι αν δυσοίωνες προβλέψεις γίνουν πραγματικότητα θα σας ενημερώσει πρώτους.