Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
12°C
 

Υποψήφιος για Νόμπελ Αρτινός που ανέπτυξε τεχνολογία η οποία βγάζει το πρόγραμμα των Ελλήνων καθηγητών χωρίς να τσακώνονται

ti-panepisthmio-theloumeΜια σημαντική διάκριση περίμενε τον Αντώνη Ιλαρά, ο οποίος εργάζεται σαν καθηγητής στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.

Ο Αρτινός επιστήμονας, ανέπτυξε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο καταφέρνει και βγάζει το πρόγραμμα των καθηγητών του Πανεπιστημίου χωρίς αυτοί να τσακώνονται, κατόρθωμα το οποίο του χάρισε και την υποψηφιότητα για το Νόμπελ Τεχνολογίας.

Ο 56χρονος άνδρας, ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση της μεγάλης διάκρισης, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο «Κουλούρι» : «Όλοι γνωρίζουν πως το να βγει το πρόγραμμα των καθηγητών χωρίς αυτοί να τσακώνονται, είναι κάτι που είναι αδύνατο για οποιοδήποτε άνθρωπο. Είναι σαν να ζητάμε από κάποιον να επισκεφτεί τον ήλιο. Τα ρομπότ όμως, είναι εδώ για να μας βοηθήσουν και χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούμε επιτέλους να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι», σχολίασε ο κ. Ιλαράς, αν και δεν έκρυψε πώς κάποιοι συνάδελφοί του ήδη τσακώνονται για το ποσοστό της νοημοσύνης του μηχανήματος.

Πάντως, το σύστημα αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα από όλα τα ελληνικά ιδρύματα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια των πρυτανειών να επαναφέρουν την ομαλότητα σε ό,τι αφορά τις διδακτικές ώρες στις σχολές τους. Για οτιδήποτε νεότερο, το «Κουλούρι» θα σας ενημερώσει πρώτους.