Μην παραχαράσσετε
Cloudy
6°C
 

«Σκουληκότρυπα» που επιτρέπει το ταξίδι στο παρελθόν εντοπίστηκε σε τηλεοπτικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ.

elasΜια εντυπωσιακή ανακάλυψη είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας καθώς ερευνητές του τμήματος Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοίνωσαν πριν από λίγο τον εντοπισμό χωροχρονικής «σκουληκότρυπας» σε τηλεοπτικό μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δείχνει να επιτρέπει το ταξίδι στο παρελθόν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 31χρονος Λουδοβίκος Ροδόπουλος, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου βρέθηκε λόγω αϋπνίας να παρακολουθεί μεταμεσονύκτια τηλεόραση και «έπεσε» πάνω σε τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις δυσάρεστες συνέπειες της μη χρήσης ζώνης και κράνους, της παραβίασης στοπ και φωτεινού σηματοδότη και της χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Αν και αρχικά ο θεωρητικός φυσικός δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πρόσεξε μια λεπτομέρεια που θα οδηγούσε στην ανακάλυψη της πρώτης χωροχρονικής σήραγγας που έχει παρατηρηθεί στη φύση.

«Από την εικόνα του τηλεοπτικού σποτ φαινόταν ότι αυτό έχει γυριστεί το αργότερο στα μέσα της δεκαετίας του '90» αναφέρει ο δρ Ροδόπουλος μιλώντας σε δηλώσεις του, που δημοσιεύτηκαν ταυτόχρονα στο CNN, τον Guardian και το επιστημονικό περιοδικό Science Daily. «Έπρεπε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσω ότι τα κινητά τηλέφωνα που κρατούσαν οι οδηγοί ήταν τελευταίας τεχνολογίας και να προσέξω τις διαταραχές στην εικόνα που εμφανίζονταν κάθε τόσο. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα δεν είχα καμία αμφιβολία για το τι είχα μπροστά μου» προσθέτει.

Από την επόμενη μέρα το πρωί ο 31χρονος επιστήμονας επέστρεψε στο εργαστήριο, όπου μετά από εβδομάδες ακατάπαυστης εργασίας αυτός και οι συνεργάτες του κατάφεραν να επιβεβαιώσουν πειραματικά την ύπαρξη της σκουληκότρυπας. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές στέλνοντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα διαμέσου της χωροχρονικής «γέφυρας» κατάφεραν να καλέσουν στο τηλέφωνο έναν από τους πρωταγωνιστές του τηλεοπτικού σποτ, ο οποίος έχει αποβιώσει από το 2003.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες είχαν βρει έγκυρες λύσεις της θεωρίας της Γενικής Σχετικότητας του Αϊνστάιν που περιλαμβάνουν κοσμικές συντομεύσεις, όμως είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο χωροχρονικό τούνελ συναντάται στη φύση ή στο εργαστήριο.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αποσπάσει κάποια δήλωση από τους ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ, όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το τηλεφώνημα διακόπηκε από έναν περίεργο ηλεκτρονικό θόρυβο συνοδευόμενο από την οδηγία «πατήστε *9* για να λάβετε σήματα fax».