Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
12°C
 

Κάλτσες με λέπια και άλλα 4 καινοτόμα προϊόντα παρουσίασε το ελληνικό κέντρο βιομιμητισμού

nature_as_desigΣε διεθνή έκθεση βιομιμητισμού, το ελληνικό κέντρο βιομιμητισμού παρουσίασε 5 ιδιαιτέρως καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα έχουμε την τιμή να πρωτοκυκλοφορήσουν στην Ελλάδα. Τα 5 αυτά προϊόντα είναι τα εξής:

Τσαγιέρα που σερβίρει σαν ούρηση πέους σε στύση. Η τσαγιέρα αυτή είναι ιδανική για σερβίρισμα δύο φλιτζανιών ταυτόχρονα, ενώ εάν έχει να χρησιμοποιηθεί μέρες, τότε μπορεί να σερβίρει και τρία εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο σε όσους σερβίρουν τσάι. Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη τσαγιέρα βραβεύτηκε ως η καλύτερη εφεύρεση της έκθεσης διεθνώς.

Κάλτσες με λέπια. Αυτές οι κάλτσες έχουν λέπια στην εξωτερική τους επιφάνεια, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για να μπαίνουν σε παπούτσια. Εκ σχεδίου, κάνουν την απώλεια παπουτσιού σχεδόν αδύνατη,

Αναπνευστήρες-λοφία. Δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Αυτοί οι αναπνευστήρες αναμένεται να κάνουν θραύση το ερχόμενο καλοκαίρι καθώς είναι και ιδιαίτερα μοδάτοι.

Τρένα σχεδιασμένα σαν σλοθ. Με το σχέδιο του σλοθ, επιτυγχάνεται μια αντικειμενική αιτία για τρένα που αργούν και ψάχνουν λόγο. Τα τρένα αυτά έχουν δύο χέρια τα οποία απλώνονται μπροστά και σέρνουν το υπόλοιπο τρένο.

Σκέιτμπορντ σε νιφάδες. Μια εύκολη λύση για όσους δεν μπορούν να μεταφέρουν ένα ολόκληρο σκέιτμπορντ. Οι νιφάδες μεταφέρονται σε ένα βάζο, και οι λάτρεις των εξτρίμ σπορ συναρμολογούν το σκέιτμπορντ όπου το χρειάζονται.

Να υπενθυμίσουμε πως η βιομιμητική είναι μια προσέγγιση στην καινοτομία που επιδιώκει βιώσιμες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αντιγράφοντας τις διαδικασίες και τις στρατηγικές της φύσης. Έτσι έχουμε τρένα με μύτη αετών ή αυτοκαθαριζόμενα τζάμια με λέπια που έχουν εμπνευστεί από τη φύση. Από την αρχιτεκτονική έως τη γεωργία, τη χημεία, τον αστικό σχεδιασμό, και τα υλικά, αντιγράφοντας τα σχέδια και τις διαδικασίες της φύσης, οι λάτρεις της καινοτομίας μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικά βιώσιμες λύσεις που μπορούν να ενταχθούν αρμονικά στον φυσικό μας κόσμο.