Μην παραχαράσσετε
Cloudy
7°C
 

Με απόλυτη επιτυχία παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ ο πρώτος σάιμποργκ - πρωθυπουργός του πλανήτη

diamartyria.10.9.1Μάρτυρες ενός σπουδαίου τεχνολογικού επιτεύγματος έγιναν όσοι παρακολούθησαν από κοντά την ομιλία καθώς και τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στα πλαίσια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, αντί του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, το «παρών» έδωσε το πρώτο σάιμποργκ - πρωθυπουργός του πλανήτη, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από Έλληνες επιστήμονες. Το εξελιγμένο αυτό ρομπότ, έχει τη δυνατότητα να ομιλεί, γνωρίζοντας απ' έξω το πρόγραμμα της κυβέρνησης καθώς και τις υποχρεώσεις της χώρας προς τους εταίρους, να χαμογελάει, να σφίγγει το χέρι καθώς και να λέει σύντομα αστεία. Το μοντέλο «Τσίπρας 1.0» παρουσιάστηκε στην beta μορφή του, ενώ ελάχιστοι γνώριζαν για την έκπληξη που επιφύλασσαν οι διοργανωτές στο κοινό και τους δημοσιογράφους.

«Η 81η ΔΕΘ δίνει μεγάλη βάση στην επιστήμη και την τεχνολογία κι η παρουσία του σάιμποργκ πρωθυπουργού είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μπορεί ακόμα να μην έχει εκπαιδευτεί καλά στις απαντήσεις και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, κάτι που φάνηκε και στην αντίδραση που είχε στις διαμαρτυρίες των πολιτών, όμως το επόμενο μοντέλο θα είναι ακόμα πιο προηγμένο», σχολίασε ο ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, για να αποκαλύψει πως η έκδοση «Τσίπρας 1.1» θα ομιλεί άπταιστα αγγλικά, θα φοράει γραβάτα και θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει έρπη, ώστε να είναι σε θέση να αντικαταστήσει εντελώς τον πρωθυπουργό στις πολύωρες κι εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Όσο το σάιμποργκ θα κάνει τη βρώμικη δουλειά, ο πρωθυπουργός θα μπορεί να κάθεται στο γραφείο του και να σχεδιάζει απρόσκοπτα το μέλλον της χώρας», σχολίασε σχετικά ο Νίκος Παππάς, την ώρα που φόρτιζε το σάιμποργκ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Τέλος, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί που βρισκόταν ο αληθινός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τις φήμες πως πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του παρακολουθώντας ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου να διαψεύδονται κατηγορηματικά.