Μπορούσε και καλύτερα
Cloudy
26°C
 

Έρευνα: Ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία το νερό που μένει στους πάτους των κουπών στο πλυντήριο πιάτων

waterΕπωφελή αποδεικνύονται πως είναι τα υπολείμματα νερού που μένουν στον πάτο κουπών μετά την πλύση τους στο πλυντήριο πιάτων, σύμφωνα με ιατρούς της Κούβας.

Ήδη από το 2013, τα υπολείμματα νερού που βρίσκει κανείς σε τάπερ ή κούπες καφέ μετά την πλύση χρησιμοποιούνται στο νησί της Καραϊβικής για την θεραπεία διαφόρων ασθενειών του πεπτικού συστήματος, αλλά και για τη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος.

Σύμφωνα πάντα με επιστήμονες ιατρούς του πανεπιστημίου της Αβάνας, οι αιτίες που κάνουν το νερό αυτό τόσο ευεργετικό είναι ο εμπλουτισμός του με υπολείμματα τροφών, αλλά και η ελαφρά πρόσμιξή του με υγρό πιάτων. Το υγρό πιάτων σε πολύ μικρές δόσεις βοηθά το πεπτικό σύστημα καθώς προσθέτει μια ελαφρά στρώση σαπουνιού στο έντερο που χαρίζει περισσότερο «γλίστρημα» στις τροφές. Από την άλλη μεριά, η πρόσμιξη με υπολείμματα τροφών κάνει το συγκεκριμένο υγρό να είναι ιδιαιτέρως θρεπτικό, θρέφει βακτήρια του εντέρου, ενώ χαρίζει και φοβερή λάμψη στο δέρμα.

Μετά την δημοσίευση πειραματικών αποτελεσμάτων που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του νερού πλυντηρίου, αρκετές κοινότητες εντεροπαθών στην χώρα μας έχουν υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πρακτική, και πίνουν μεγάλες ποσότητες νερού πλυντηρίου καθημερινά. Μια ενδιαφέρουσα παγκόσμια καινοτομία που έχουν εισάγει ιδιαίτερα οι εντεροπαθείς της Κρήτης είναι η τοποθέτηση ποτηριών στην όρθια θέση τους αντί για ανάποδα, ώστε να μπορούν να συλλέγουν την μεγαλύτερη δυνατόν ποσότητα του ευεργετικού νερού, το οποίο πίνουν αμέσως ώστε να το απολαμβάνουν σε όσο πιο χλιαρή θερμοκρασία γίνεται.

Σε συνέχεια της έρευνας για την αποτελεσματικότητα της κατάποσης νερού πλυντηρίου, επιστήμονες της Κούβας μελετούν τώρα τα γενετικά στοιχεία τα οποία φαίνεται να είναι υπεύθυνα για ένα 14% των ασθενών που βιώνουν μια ισχυρή αποστροφή προς τη γεύση και την οσμή του, παρομοιάζοντάς την με εκείνη του κόλιαντρου.