Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
22°C
 

Απαγορεύτηκε στις καφετέριες της Θεσσαλονίκης να αδειάζουν φραπέ στο νεροχύτη, μετά την υπερχείλιση του Θερμαϊκού

4f4a1bf9ade8905171290b1258ae9332_xlΜπορεί τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη να έριχναν τις ευθύνες για το παράξενο καφέ χρώμα στα νερά του Θερμαϊκού στο φυτοπλαγκτόν, φαίνεται όμως πως η αλήθεια είναι διαφορετική και το «Κουλούρι» φροντίζει για ακόμη μια φορά να τη φέρει στο φως.

Έτσι, όπως αποκάλυψαν εξειδικευμένοι επιστήμονες, το χαρακτηριστικό αυτό καφέ υγρό που έχει αλλάξει την όψη του κόλπου, δεν είναι τίποτα άλλο παρά φραπές από τις παρακείμενες καφετέριες. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά συνήθιζαν να αδειάζουν τα υπολείμματα των φραπέδων στους νεροχύτες, με αποτέλεσμα αυτά να φτάνουν στον Θερμαϊκό. Η συσσώρευση χιλιάδων λίτρων φραπέ, δημιούργησε και την εικόνα την οποία αντικρίζουν οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα την ρητή απαγόρευση της ως άνω συνήθειας.

Ήδη, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, ανακοίνωσε την διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Θεσσαλονικείς θα εξοπλιστούν με καλαμάκια και θα προσπαθήσουν να πιουν το συσσωρευμένο φραπέ. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, θα προσφέρονται κουλουράκια, θα διεξαχθεί τουρνουά τάβλι και θα τραγουδήσει ο Αντώνης Ρέμος, ενώ παρουσιαστής θα είναι ο Αντώνης Κανάκης.

Το «Κουλούρι» θα δώσει φυσικά το «παρών» στη μεγάλη προσπάθεια με την ονομασία «Όλοι μαζί θα τον πιούμε», υπό την αιγίδα και του ΣΚΑΪ και θα σας ενημερώνει για όλα τα νεότερα.