Μπορούσε και καλύτερα
Cloudy
26°C
 

Έρευνα: Κάθε αναζήτηση στο ελληνικό Google καταλήγει σε φωτογραφία με το σήμα του ΠΑΣΟΚ

pasok_googleΣε ένα απροσδόκητο συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του πανεπιστημίου Αιγαίου που εξέτασε το σύνολο σχεδόν των αναζητήσεων εικόνων στο ελληνικό Google, για να φθάσει στο συμπέρασμα ότι ανάμεσα στα αποτελέσματα της κάθε μίας από αυτές συγκαταλέγεται τουλάχιστον μία φωτογραφία με το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ.

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας μελέτησαν στατιστικό δείγμα 100.000 αναζητήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα 2 μηνών στις αρχές του 2015. Με τη βοήθεια υπολογιστικού προγράμματος ήταν σε θέση να μετρήσουν το ποσοστό εμφάνισης του γνωστού πράσινου ήλιου, με τα αποτελέσματα να εκπλήσσουν ακόμα και τους ίδιους.

«Σε όλες τις περιπτώσεις το σήμα του ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, σταθερά. Μπορεί να το συναντούσες στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, στη δεύτερη ή μπορεί να ήταν κρυμμένο στην τελευταία, πάντως ήταν εκεί» τονίζει μιλώντας στο «Κουλούρι» ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας, αναπληρωτής καθηγητής Ιγνάτιος Γιαννούλης.

Ανάμεσα στα παραδείγματα αναζητήσεων όπου το σήμα του κόμματος που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου κάνει απροσδόκητα την εμφάνιση του, ο κ. Γιαννούλης ανέφερε ενδεικτικά τις «βεβαίωση συντάξεων ΙΚΑ», «γαία πυρί μειχθήτω», «σουπερνόβα τι είναι», «βασίλης χατζηπαναγής youtube», «κακαβιά ανάλατη» καθώς και την προσωπική του αγαπημένη, «πώς στήνουμε το τάβλι».

Το αξιοπερίεργο φαινόμενο, για το οποίο δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής εξήγηση, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε επιστημονικούς και πολιτικούς κύκλους, με τις φήμες να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου στον αλγόριθμο αναζήτησης της Google μέσω διασυνδέσεων του στην Αμερική που απέκτησε ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Τέλος, μιλώντας για τα μελλοντικά του σχέδια, ο δρ. Γιαννούλης αποκάλυψε πως η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη το κατά πόσο η πλειοψηφία των κατοικιδίων θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ εάν είχε δικαίωμα ψήφου, έρευνα για την εκπόνηση της οποίας γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί το σχετικό κονδύλι του ΕΣΠΑ μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.