Σε βλέπουμε
Clear
27°C
 

Νεκροί ίσως είναι τελικά άνθρωποι που δεν ξυπνάνε ποτέ απ' τον ύπνο τους, έρευνες δείχνουν

man-sleeping-and-snoring-overhead-viewΙδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα επιστημονικής ομάδας από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, τα οποία για πρώτη φορά συνδέουν το φαινόμενο ανθρώπων οι οποίοι δεν ξυπνάνε έπειτα από ώρες ύπνου με το θάνατο.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν διεξοδικά τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής ανθρώπων οι οποίοι δεν αντιδρούσαν και δεν συνέρχονταν έπειτα από περισσότερες από 11 ώρες ύπνου. Οι ειδικοί, ζητούσαν από τους εθελοντές να προβούν σε μερικές απλές πράξεις, όπως το να μιλήσουν, να πιουν ένα ποτήρι νερό, να λύσουν ένα σταυρόλεξο και να κατασκευάσουν ένα νέο iPhone.

Από τους 1000 συμμετέχοντες στην έρευνα, μόλις οι 3 κατάφεραν να ολοκληρώσουν κάποια από τις παραπάνω ενέργειες, με τους υπόλοιπους 997 να αποτυγχάνουν χαρακτηριστικά. Έπειτα από νέο γύρο ερευνών, διαπιστώθηκε πως οι 995 ήταν απλά νεκροί, ο ένας ήταν σε κώμα και μόλις ένας ήταν δημόσιος υπάλληλος που δεν είχε ξυπνήσει ακόμα από τη μεσημεριανή του σιέστα.

«Το υποψιαζόμασταν, όμως πια έχουμε κάθε λόγο να το πιστεύουμε. Αν ένας δικός σας κοιμάται πάνω από 12 ώρες σερί, πιθανότατα θα συνεχίσει για πάντα. Δείτε το όμως θετικά, περισσότερο νερό και σταυρόλεξα για εσάς», σχολίασε ο επικεφαλής των ερευνών στο «Κουλούρι», προσπαθώντας την ίδια στιγμή να ξυπνήσει τη γυναίκα του, η οποία είχε πέσει για ύπνο στις αρχές Ιούλη.

Είναι πρόδηλο πως θα επανέλθουμε άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.