Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
14°C
 

Δεν αυξάνει τελικά τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό το διαρκές refresh στο web banking, έρευνες δείχνουν

sfΑνατροπές και τροφή για συζητήσεις προσφέρουν τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο της Θήβας, σύμφωνα με τα οποία, η διαρκής ανανέωση στον διαδικτυακό λογαριασμό ενός πελάτη, δεν αυξάνει τελικά τα χρήματα που βρίσκονται μέσα σε αυτόν.

«Οι πιο πολλοί πελάτες έμπαιναν στα στοιχεία του λογαριασμού τους κι έμοιαζαν απογοητευμένοι με το ταμειακό του υπόλοιπο. Η πρώτη τους, αυθόρμητη αντίδραση, ήταν είτε να κλείσουν και να ανοίξουν ξανά τη σελίδα, είτε να πατήσουν ανανέωση, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει. Το ποσό όμως, είχε την τάση να παραμένει το ίδιο», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο υπεύθυνος της έρευνας, συνεχίζοντας:

«Κατά τη διάρκεια της μελέτης μας, μάθαμε πως μερικοί τραπεζικοί υπάλληλοι, όταν διαπίστωναν πως ένας πελάτης ξεπερνούσε έναν συγκεκριμένο αριθμό ανανεώσεων, τοποθετούσαν από μόνοι τους μερικά λεφτά για ηθική συμπαράσταση. Πλέον, αυτό δεν γίνεται, με αποτέλεσμα 99 στις 100 φορές, το ποσό να παραμένει το ίδιο».

Παρά τα αποτελέσματα αυτά, οι περισσότεροι χρήστες εξακολουθούν να πατούν refresh ελπίζοντας πως από κάπου θα προκύψουν κάποια έξτρα χρήματα, αφού η ίδια έρευνα έδειξε τουλάχιστον πως η μη εμφάνιση χρημάτων δεν οφείλεται σε φόβο τους λόγω των συνεχών ανανεώσεων των πελατών.