Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
28°C
 

Καταργείται από τις αρχές του 2018 η χρήση του τελικού σίγμα στο ίντερνετ

sigmaΣε μια απόφαση η οποία αναμένεται να λύσει τα χέρια των Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ, προχώρησε η Επιτροπή Χρήσης Συμβόλων και Γραμμάτων στο Διαδίκτυο, γνωστή πιο απλά ως «ΕΧΣΥΓΡΔΙΑ», καθώς όπως ανακοινώθηκε σε ειδική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις όχθες του Μισσισσιπή, από τις αρχές του νέου έτους, αναμένεται να καταργηθεί η χρήση του τελικού σίγμα.

Σκοπός της σχετικής πρωτοβουλίας, η οποία ήδη έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό σε όλες τις άκρες της χώρας, είναι να απλοποιηθεί η ζωή όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το ίντερνετ, αφού η χρήση συνδυασμού διαφορετικών κουμπιών για την εισαγωγή του τελικού σίγμα, κόστιζε χρόνο και φαιά ουσία και αποσπούσε την προσοχή τους από τις εργασίες τους.

Πλέον, η χρήση του κανονικού σίγμα στο τέλος των λέξεων δεν θα θεωρείται λανθασμένη και για να συνηθίσουν οι πολίτες την εικόνα, η «ΕΧΣΥΓΔΡΙΑ» εξέδωσε ανακοίνωση, προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες: «Καλούμε τουσ πολίτεσ να συνηθίσουν τις νέεσ αυτέσ πρακτικέσ, αφού γίνονται για το καλό τουσ. Ελπίζουμε ότι ο χρόνοσ που θα γλιτώσουν θα χρησιμοποιηθεί προσ όφελοσ τησ χώρασ».

Το «Κουλούρι» θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί στισ νέεσ συνθήκεσ, χρησιμοποιώντασ τακτικά τη νέα αυτή μορφή γραφήσ στα ρεπορτάζ του.