Μην παραχαράσσετε
Cloudy
6°C
 

Τεχνολογικό θαύμα: Ραδιοφωνικό σταθμό που θα πιάνει στη Γλυφάδα ανακοίνωσαν Αυστραλοί επιστήμονες

car-radio-glyfadaΣτην ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού που θα πιάνει στη Γλυφάδα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν Αυστραλοί επιστήμονες, όπως υποστήριξαν σε συνέντευξη που έδωσαν σε τοπικό ραδιόφωνο και στη συνέχεια ξανά σε περιοδικό, καθώς το ραδιόφωνο δεν είχε καλό σήμα.

Οι Άντριου Γκάρφιλντ και Ήθαν Ντόνοβαν, μεταδιδακτορικοί ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Περθ, έχουν αναπτύξει στα πλαίσια της έρευνάς τους τη σχετική τεχνολογία, που φέρνει την επανάσταση στα ραδιοσήματα και υπόσχεται να κάνει πραγματικότητα αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε βγαλμένο από ταινία φαντασίας.

Σημειώνεται πως παρά τις έρευνες των επιστημόνων, έως τώρα δεν έχει γνωστό το γιατί δεν πιάνει το ραδιόφωνο στα νότια προάστια της Αθήνας. Για χρόνια οι επιστήμονες απέδιδαν το φαινόμενο σε παρεμβολές από την Αμερικανικής Βάσης στο Ελληνικό, της οποίας ο ραδιοφωνικός σταθμός ήταν διαχρονικά και ο μόνος που είχε καταφέρει να εκπέμπει με καλό σήμα στην περιοχή, αν και οι θεωρίες αυτές υποχώρησαν κάπως με το κλείσιμο της βάσης.

Σε κάθε περίπτωση, το καλό ραδιοφωνικό σήμα συνεχίζει έως και σήμερα να θεωρείται κάτι σαν το «άγιο δισκοπότηρο» για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, οι οποίοι συχνά αναγκάζονται να οδηγούν σε απόλυτη ησυχία ή ακούγοντας παράσιτα.

Όπως έκαναν γνωστό οι Αυστραλοί εφευρέτες, ο νέος σταθμός θα ονομάζεται Solarium FM και πρόκειται να εκπέμψει για πρώτη φορά στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Μπιφτεκούπολης.

«Από τη Βάρκιζα μέχρι το Ελληνικό και από τη Βουλιαγμένη μέχρι την Αργυρούπολη, το σήμα θα είναι καθαρό σαν νεράκι του βουνού. Δυτικά του πρώην Αεροδρομίου και πάνω από την Αλίμου όπως ανεβαίνεις την Βουλιαγμένης, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της Αττικής, δεν θα πιάνει τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Άντριου, προκαλώντας ενθουσιασμό.

Αν και το πρόγραμμα του σταθμού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, πληροφορίες αναφέρουν ως βέβαιη την ύπαρξη καθημερινής εκπομπής αφιερωμένης στο σερφ και τα κατάλληλα μαγιό και αξεσουάρ γι' αυτό. Επιπλέον, τα ενημερωτικά δελτία του σταθμού θα περιλαμβάνουν οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιδράσει κανείς σε επίθεση καρχαρία ή κροκόδειλου, καθώς και τρόπους προστασίας από τον ήλιο, χωρίς τη χρήση αντηλιακού.