Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly cloudy
7°C
 

«Κουρασμένος - Κουρασμένη» το τέταρτο φύλο, σύμφωνα με τους επιστήμονες

gettyimages-502129273-1Μια νέα κατηγοριοποίηση ρόλου φύλου χρησιμοποιούν οι επιστήμονες του ιδρύματος ερευνών σπουδών φύλου του Ανόβερου της Γερμανίας, ενώ παράλληλα έχει ανοίξει συζήτηση στην Ευρωβουλή για την επίσημη αναγνώριση του «Τέταρτου Φύλου» σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για το φύλο «Κουρασμένος - Κουρασμένη», το οποίο μέχρι σήμερα βρισκόταν στην αφάνεια λόγω υπο-μελέτης, ενώ μόλις σήμερα αρχίζουμε να το κατανοούμε.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μετάβαση στο τέταρτο φύλο εμφανίζεται συνήθως σε ηλικία άνω των 40, ενώ σε πολλές περιπτώσεις γίνεται νωρίτερα, για όσους είναι παντρεμένοι πάνω από 3 χρόνια. Οι πρώτες ενδείξεις αποτελούν η ομολογία των φράσεων «θα το κάνουμε αύριο, στο υπόσχομαι, είμαι κουρασμένος» ή «κοίτα με, έχουν κλείσει τα μάτια μου, άσε με να κοιμηθώ».

Αν υποψιάζεστε πως ο σύντροφός σας ανήκει πλέον στο τέταρτο φύλο ενώ εσείς όχι και έχετε όρεξη για «τζίγκι-τζίγκι», το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να του/της προσφέρετε λίγη ξεκούραση. Όπως όλα τα άλλα φύλα, έτσι και το τέταρτο δεν αλλάζει με μαγικά, προσευχές ή θεραπεία. Δεν είναι σπάνιο όμως κάποιο άτομο του τέταρτου φύλου να ενδώσει στις ορέξεις του συντρόφου του υπό τις κατάλληλες συνθήκες ξεκούρασης.

Υπενθυμίζουμε πως το τρίτο φύλο είναι ένας ρόλος φύλου σε διάφορες κοινωνίες που προορίζεται για ανθρώπους που δεν είναι ούτε εντελώς άντρες ούτε εντελώς γυναίκες. Είναι μια ταυτότητα φύλου που είναι ανεξάρτητη από τις έννοιες άντρας και γυναίκα. Τα τρίτα φύλα είναι άτομα ενδιάμεσου φύλου ή ουδέτερου φύλου (όπως τα άφυλα άτομα).