Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Partly sunny
17°C
 

Για μία ψήφο απορρίφθηκε η ελληνική μετάλλαξη του κορονοϊού

Μπορεί πρόσφατες έρευνες να μιλούσαν πολύ ξεκάθαρα για ελληνική μετάλλαξη του κορωνοϊού η οποία μάλιστα διαθέτει και φιλότιμο, ωστόσο φαίνεται πως τελικά η επιστημονική κοινότητα απέρριψε τη μετάλλαξη αυτή στην πρόσφατη ψηφοφορία της στο Πανεπιστήμιο του Μούλενμπεργκ.

Συγκεκριμένα, 385 λοιμωξιολόγοι από κάθε γωνιά του πλανήτη κλήθηκαν να ψηφίσουν για να υιοθετήσουν τις νέες μεταλλάξεις της πανδημίας, μετά τη βρετανική, τη βραζιλιάνικη και τη νοτιοαφρικανική, με την ελληνική να είναι ανάμεσα στις υποψήφιες, μαζί με την ιταλική, τη βελγική, την αυστραλιανή και την κοινή υποψηφιότητα της Τουρκίας με την Κύπρο.

Ωστόσο, για μία μόλις ψήφο, η ελληνική μετάλλαξη απορρίφθηκε, με το επιχείρημα του φιλότιμου να μην είναι αρκετό για να πείσει τα μέλη της επιτροπής. Μάλιστα, σύμφωνα με τη φημολογία, η κρίσιμη ψήφος ανήκε σε Έλληνα λοιμωξιολόγο, κάτι που προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πλέον, η μετάλλαξη της πατρίδας μας θα περιμένει τη νέα της ευκαιρία στην ψηφοφορία που έχει οριστεί για το καλοκαίρι στο Ακαπούλκο, με το «Κουλούρι» να καλύπτει το ρεπορτάζ με κάθε λεπτομέρεια.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.