Σε βλέπουμε
Partly cloudy
17°C
 

Αλαλούμ επικρατεί στο...

alaloumΙδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα τις τελευταίες ώρες, καθώς κάτοικοι και εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναμπουμπούλα και το θερμόμετρο έχει φθάσει στο «κόκκινο».

Το «χάος» ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες επικράτησε εκτεταμένη αναστάτωση και ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους ήρθαν στα χέρια. Στη συνέχεια, αντί να ηρεμήσουν τα πνεύματα όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η κατάσταση οξύνθηκε περισσότερο, με αποτέλεσμα πλέον να απειλεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Στο σημείο έχει ήδη σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει και παρακολουθεί από απόσταση, επιχειρώντας να αποτρέψει μια γενικευμένη σύρραξη. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν σημειωθεί δεκάδες φραστικές διενέξεις, δύο προπηλακισμοί και πολλές έντονες διαμαρτυρίες, ενώ έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές από πολίτες, των οποίων η ταλαιπωρία φαίνεται να μην έχει τέλος.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν η πρωτοφανής αυτή κλιμάκωση προήλθε μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής, παρέμβαση συνδικαλιστικής ομάδας του ΚΚΕ, συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου ή ταλαιπωρία σε δημόσια υπηρεσία, με τους ειδικούς πάντως να «δείχνουν» προς ένα από τα τέσσερα αυτά ενδεχόμενα.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία αναφέρει: «είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Αναδεικνύεται πλήρως η προχειρότητα και η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας, η οποία δυστυχώς οδηγεί στην τραγική αυτή κατάσταση και προκαλεί τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών» ενώ και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με δηλώσεις της κατηγόρησε τους αρμόδιους υπουργούς ότι «κρύβονται και σιωπούν».

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως «η ΝΔ και τα μέσα που τη στηρίζουν επιδίδονται από το πρωί σε μια γραφική προπαγάνδα εντυπώσεων. Πρόκειται απλώς για μια παρανόηση από τους πολίτες και πρέπει να επικρατήσουν οι ψυχραιμότεροι για να δούμε πώς μπορεί να δοθεί μια λύση», ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε ότι «τέτοια περιστατικά είναι αναπόφευκτα, όταν πας να καταπολεμήσεις παθογένειες δεκαετιών».