Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Partly sunny
17°C
 

Επετειακό ποτ-πουρί των καλύτερων μέτρων το επόμενο πλάνο της κυβέρνησης μέχρι την οριστική άρση του lockdown

Νέο μείγμα μέτρων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ωστόσο η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο το πλάνο του επόμενου διαστήματος, μέχρι και την οριστική έξοδο από τα lockdown.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο ποτ-πουρί των καλύτερων μέτρων που έχουν εφαρμοστεί από την αρχή της πανδημίας, γιορτάζοντας με τον τρόπο την ολοκλήρωση των lockdown, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την εφαρμογή τους.

«Πάμε σε μια λογική all-star μέτρων, με τους περιορισμούς που έχει αγαπήσει ο κόσμος να συνδυάζονται, δίνοντας έτσι έναν εορταστικό και επετειακό τόνο στην συγκυρία. SMS, απαγόρευση διαδημοτικής κίνησης, ωράριο κυκλοφορίας, τηλεργασία, κλειστά σχολεία και πολλές ακόμα εκπλήξεις, θα συνδυαστούν για μια τελευταία, νοσταλγική φορά, για να θυμηθούμε τι ζήσαμε και να τα εκτιμήσουμε. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι», σχολίαζε μιλώντας στο «Κουλούρι» αργά χθες το βράδυ κυβερνητική πηγή.

Προς το παρόν πάντως, διαψεύδονται οι φήμες πως οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν μέσω ψηφοφορίας σε ειδική πλατφόρμα τα μέτρα της επιλογής τους, προοπτική ωστόσο που φαίνεται πως παραμένει στο τραπέζι υπό εξέταση.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.