Σε βλέπουμε
Partly cloudy
17°C
 

Φαντάροι βρίσκονται στις περισσότερες φάτνες της χώρας, λόγω έλλειψης πόρων για στολισμό

fadarosbaltasarΜπορεί η χώρα μας να ταλανίζεται από σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν είναι δυνατόν να αμαυρώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και τον εορταστικό στολισμό στις πόλεις της επικράτειας.

Έτσι, αποφασίστηκε η συνδρομή του ελληνικού στρατού στο ντεκόρ, με τους φαντάρους να τοποθετούνται σε ειδικές θέσεις μέσα σε φάτνες, αντικαθιστώντας τα ομοιώματα του Ιωσήφ, της Παναγίας, των τριών μάγων και φυσικά του θείου βρέφους. Συγκεκριμένα, στις υπηρεσίες κάθε στρατοπέδου, θα προβλέπονται στο εξής και οι θέσεις εντός της φάτνης, με την σκοπιά στο ρόλο του Χριστού να θεωρείται η πλέον «βυσματική», μιας και οι έφεδροι θα βρίσκονται ξαπλωμένοι.

Αν το μέτρο επιτύχει, δεν αποκλείεται οι φαντάροι να τοποθετηθούν και σε άλλα πόστα, όπως αυτά του Άγιου Βασίλη σε εμπορικά κέντρα και των ταράνδων σε σκεπές σπιτιών, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να δηλώνει έτοιμος να μεταμφιεστεί κι ο ίδιος σαν Άγιος Βασίλης, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το «Κουλούρι» εύχεται χρόνια πολλά σε όλους τους φαντάρους μας και καλεί τους αναγνώστες μας να τους προσφέρουν ένα ζεστό ρόφημα σε περίπτωση που τους συναντήσουν σε κάποια φάτνη.