Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
12°C
 

Υποχόνδρια 28χρονη αναγκάστηκε να πιει δεύτερη φορά από το ποτήρι της

Την πιο σιχαμένη μέρα της ζωής της έζησε χθες η 28χρονη Μαρία από το Βύρωνα, η οποία πάσχει από υποχονδρίαση και αναγκάστηκε από τις συνθήκες να χρησιμοποιήσει ποτήρι που είχε χρησιμοποιηθεί μερικές ώρες νωρίτερα από την ίδια.

Με εξαίρεση τις ημέρες που έπινε ακόμα από μπιμπερό, η 28χρονη δεν θυμάται να είχε ξαναχρησιμοποιήσει το ίδιο σκαύος χωρίς να έχει πλυθεί.

Η συμπαθέστατη Μαρία αναγκάστηκε λοιπόν να καταπιεί το νερό που είχε σερβίρει στον εαυτό της μερικές ώρες πριν, όντας σίγουρη πως ένιωθε τα ζεστά της σάλια μέσα στο νερό. Όλα αυτά όσο τα χείλη της ακουμπούσαν αυτό που η ίδια είναι σίγουρη πως είναι μια κρούστα από ξεραμένα σάλια πάνω στην επιφάνεια του ποτηριού. Αμέσως μετά την κατάποση, ένιωσε μεγάλη ανακατωσούρα στο στομάχι της, κατά πάσα πιθανότητα από τα βακτήρια που κατάφεραν να πολλαπλασιαστούν μέσα στο μείγμα ζεστού νερού και σάλιων. Οι συμπτώσεις που οδήγησαν την 28χρονη στην πράξη αυτή ήταν σίγουρα διαβολικές. Ακριβώς πριν διψάσει η νεαρή τελείωσε το σαπούνι, τελειώσανε τα ποτήρια και τα μπολ, ο αδερφός της είχε πιει από το μπουκάλι του νερού στο ψυγείο, το τηλέφωνο του μπάνιου είχε πιάσει πουρί, η γάτα είχε πιει όλο της το νερό, και το καλοριφέρ ήταν κλειστό.

Η υποχονδρίαση ανήκει στις σωματόμορφες διαταραχές, είναι όμως κάτι με το οποίο μπορεί κανείς να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αρκεί να παίρνει τα μέτρα του και να λαμβάνει την απαιτούμενη στήριξη από οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον. Η παρέα της, χρόνια τώρα, ήξερε καλύτερα από το να ζητήσει μια «δαγκωνιά» από το φαγητό της, ή μια «γουλίτσα» από ο,τι έπινε.

Η 28χρονη, μετά από ένα ντους δυόμισι ωρών, είναι καλά στην υγεία της, και επανέρχεται σιγά σιγά στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.