Σε βλέπουμε
Partly sunny
28°C
 

Για την παρασκευή κόκκινης σάλτσας στα μακαρόνια χρησιμοποιείται το αίμα που δίνουν οι φαντάροι στον στρατό

100_9433Αίσθηση προκαλούν για ακόμη μια φορά οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του «Κουλουριού», αφού έπειτα από μήνες ερευνών, είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε πού καταλήγει το αίμα που δίνουν οι φαντάροι του ελληνικού στρατού, είτε κατά την κατάταξή τους, είτε κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τα τελευταία χρόνια, δεκάδες ήταν οι περιπτώσεις εφέδρων, οι οποίοι είχαν κληθεί να δώσουν αίμα για εξετάσεις, δίχως ποτέ να λάβουν πίσω κάποια αποτελέσματα, με τη δικαιολογία πως θα ενημερωθούν μόνο αν είναι άρρωστοι. Ταυτόχρονα, όσοι έδιναν αίμα για εθελοντικές αιμοδοσίες, διαπίστωναν ότι κανείς δεν ασχολιόταν με το ιατρικό τους παρελθόν, γεγονός που κίνησε τις υποψίες.

Έτσι, δημοσιογράφος του «Κουλουριού» υπηρέτησε τη θητεία του για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και με τρόμο διαπίστωσε πως το αίμα των φαντάρων μεταφέρεται αυτούσιο στις κουζίνες των στρατοπέδων, εκεί όπου αναμιγνύεται με κόκκινη σάλτσα και στη συνέχεια τοποθετείται στα μακαρόνια. Στόχος αυτής της ενέργειας, είναι συμφωνά με πληροφορίες η εξοικονόμηση πόρων αλλά κι η εξασφάλιση ότι τα ελληνικά στρατά θα δένονται στο εξής με δεσμούς αίματος.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν καταλαβαίνω τι σας προκαλεί έκπληξη. Υπάρχει πιο φυσιολογικό πράγμα από το φρέσκο αίμα; Ειδικά αν το συγκρίνουμε με τις έτοιμες σάλτσες, γεμάτες θερμίδες και χρωστικά, θα έλεγα ότι κάνουμε χάρη στη υγεία των φαντάρων μας».

Τέλος, ο Υπουργός αποκάλυψε πως στα προσεχή επεισόδια της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη», θα προστεθεί ειδικό ένθετο μαγειρικής με παρουσίαση πληθώρας συνταγών με βασικό συστατικό το ανθρώπινο αίμα.