Σε βλέπουμε
Partly cloudy
17°C
 

Μόνο νεκρούς θα εξυπηρετεί προς το παρόν το πρώτο αποτεφρωτήριο της Ελλάδας

tefΑυστηρούς όρους χρήσης και προϋποθέσεις φαίνεται πως θα θέτει τελικά στους ενδιαφερόμενους το πρώτο αποτεφρωτήριο της χώρας, το οποίο αναμένεται να χτιστεί λίαν συντόμως στην περιοχή του Ελαιώνα, ύστερα από την υπερψήφιση της σχετικής χωροθέτησης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως η υπηρεσία θα αφορά αυστηρά μόνο νεκρούς και δεν θα εξυπηρετεί ανθρώπους και οργανισμούς που βρίσκονται ακόμη εν ζωή. Μάλιστα, πηγές που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις, διαβεβαίωναν πως θα απαιτείται πιστοποιητικό θανάτου αλλά και υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από ΚΕΠ για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει.

«Επιτέλους έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ένα βήμα που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Μπορεί προς το παρόν η χρήση του αποτεφρωτηρίου να επιτρέπεται μόνο σε νεκρούς, ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι με την πάροδο του χρόνου θα ξεπεραστούν τέτοιες αγκυλώσεις. Νεκρός άλλωστε, είναι όποιος αισθάνεται νεκρός μέσα του και κανένα ΚΕΠ δεν μπορεί να το κρίνει αυτό», σχολίασε στο «Κουλούρι» ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, συμπληρώνοντας: «κυνήγησε το όνειρό σου, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει».

Πάντως, μέλη του δημοτικού συμβουλίου δεν αποκλείουν στο μέλλον οι σχετικοί όροι χρήσης να χαλαρώσουν, με το αποτεφρωτήριο να δέχεται και προφορική διαβεβαίωση από κάθε ενδιαφερόμενο πως δεν βρίσκεται πια εν ζωή.

Τέλος, διαψεύδονται προς το παρόν οι φήμες πως ο νέος, υπερσύγχρονος χώρος θα ονομάζεται «Καμίνη», προς τιμήν του δημάρχου ο οποίος ψήφισε την κατασκευή του.