Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
28°C
 

Σε εγκύους και ηλικιωμένους οφείλουν να παραχωρούν τη χειρολαβή λεωφορείου που βρίσκεται στη σχολική τους τσάντα νεαροί, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το υπουργείο συγκοινωνιών, με πρωτοβουλία μάλιστα του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, εξέδωσε εγκύκλιο για τις υποχρεώσεις των επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, αφορά μέτρα σχετικά με την πιο άνετη μετακίνηση συνεπιβατών που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας όπως οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες, άτομα με περιορισμένη κινητικότητα και λοιπές ομάδες.

Σημαντικότερο μέτρο, που αναμένεται να αυξήσει τις διαθέσιμες χειρολαβές σε τρένα, μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ κατά 120% τουλάχιστον αποτελεί η υποχρέωση πλέων όλων των μαθητών που έχουν προσθέσει χειρολαβή λεωφορείου στην σχολική τους τσάντα, να την παραχωρούν στα άτομα των προαναφερθεισών ομάδων. Για την επιτυχία και την εξάπλωση του μέτρου, οι μαθητές θα ενημερωθούν από τα σχολεία τους, πώς μπορούν να ζητούν ένα κοπίδι από τον οδηγό ώστε να μπορούν με ασφάλεια να κόβουν από τις μπάρες τις χειρολαβές. Για την αναπλήρωση των αφαιρεθέντων χειρολαβών, κάθε νύχτα ειδικά κλιμάκια των αστικών συγκοινωνιών θα τοποθετούν νέες χειρολαβές για την επόμενη μέρα.

Συμπληρωματικά μέτρα προς το παρόν εξετάζονται, χωρίς να αποκλείεται να εφαρμοστούν πιλοτικά σε ορισμένα δρομολόγια μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αυτό που ακούγονται περισσότερο από κύκλους του Χολαργού ωστόσο είναι η αναγκαστική παραχώρηση θέσης από μαθητές προς ηλικιωμένους με την ταυτόχρονη υποχρέωση του ηλικιωμένου να πάρει στα γόνατά του το μαθητή και να του πει ένα παραμύθι.

Το «Κουλούρι» από τη μεριά του εύχεται καλή σχολική χρονιά, και ασφαλείς μετακινήσεις για όλους. Όπως πάντα, θα σας κρατήσουμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.