Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Τοστάκι έφτιαξε τελικά 25χρονος που παρακολούθησε όλες τις απογευματινές εκπομπές μαγειρικής

newego_LARGE_t_821_106598852Στην πατροπαράδοτη συνταγή του τοστ με τυρί και ζαμπόν κατέληξε 25χρονος από τον Καρέα Αττικής, αφού πρώτα είχε παρακολουθήσει όλες τις απογευματινές εκπομπές μαγειρικής, εξετάζοντας με προσοχή τις επιλογές και την τεχνική των τηλεοπτικών σεφ και κρατώντας σημειώσεις για τα συστατικά αλλά και την εκτέλεση των πιάτων.

Ο 25χρονος Λαέρτης, φοιτητής της σχολής Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκίνησε την ημέρα του παρακολουθώντας την ετοιμασία φρέσκιας πίτας λαχανικών με δυόσμο, άνιθο, πράσο και παπαρουνόσπορο. Στη συνέχεια, είδε εν τάχει τη συνταγή του κρητικού σφουγγάτου με πατάτες, κολοκυθάκια και απάκι και άλλαξε κανάλι για να εστιάσει στο νηστίσιμο χταποδάκι με μέλι, θυμάρι και πιπεριές.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για να φτιάξει καφέ, ο Λαέρτης επανήλθε για να παρακολουθήσει λεπτομερειακά όλα τα βήματα παρασκευής μουσακά με φακές και μελιτζάνες, ενώ είδε στα γρήγορα τη συνταγή για ταχινόπιτες με σοκολάτα προτού κατευθυνθεί στην κουζίνα για να φτιάξει τοστ.

Μιλώντας στο «Κουλούρι», ο Λαέρτης δήλωσε ικανοποιημένος με την επιλογή του, τονίζοντας ότι το τοστ ήταν τέλεια ψημένο χωρίς να έχει καεί καθόλου, ενώ και το τυρί είχε λιώσει όπως έπρεπε. «Ακόμη και για κάτι τόσο απλό, η εκτέλεση έχει σημασία» σημείωσε, την ώρα που άνοιγε τον υπολογιστή του για να διαβάσει τα μυστικά πίσω από το σωστό «μπεν μαρί».