Σαν να χέζεις ανάποδα
Partly sunny
25°C
 

Κατά 27% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες μετά την τοποθέτηση διαφημίσεων του ηλεκτρονικού λογαριασμού της ΔΕΗ στο μετρό

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα νέα που μας έρχονται από το Ινστιτούτο Μελέτης και Ανάλυσης Αυτοχειριών Ελλάδος, αφού από τα τέλη του 2018 μέχρι και σήμερα, το ποσοστό αυτοκτονιών στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, έχει ανέλθει κατά 27%.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η ραγδαία αυτή αύξηση συνδέεται ευθέως με την τοποθέτηση διαφημίσεων των ηλεκτρονικών λογαριασμών (e-bill) της ΔΕΗ στις στάσεις και τα βαγόνια του Αττικό Μετρό. «Οι πολίτες δεν θέλουν να σκέφτονται συνεχώς τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις τους και πλέον, εξαιτίας αυτής της καμπάνιας, βρίσκονται διαρκώς μπροστά στην δαμόκλειο σπάθη των οφειλών», εξηγεί μιλώντας στο «Κουλούρι» ο διακεκριμένος κοινωνιολόγος Φώντας Ζαμπέλης και συνεχίζει:

«Πηγαίνοντας στη δουλειά, φεύγοντας από τη δουλειά, ακόμη κι όταν πάει μια βόλτα για να ξεχαστεί, ο πολίτης βλέπει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και σκέφτεται πόσα χρωστάει, ενώ η λύση του να πέσει στις ράγες είναι ιδιαίτερα εύκολη και προσιτή. Ε, πώς να μην αυξηθούν οι αυτοκτονίες;»

Πλέον, οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ της Αττικό Μετρό εξετάζουν την άμεση αντικατάσταση της καμπάνιας της ΔΕΗ, με γνωστή μάρκα ουίσκι.