Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
21°C
 

Το ψυχολογικό φράγμα των 150 κιλών έσπασε ιερέας που διδάσκει την εγκράτεια

Μετά τα 152 κιλά που σημείωσε η ζυγαριά χθες το βράδυ, φαίνεται πως πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα που να σταματά τον ιερέα πατέρα Γεώργιο, ο οποίος με μόνο όπλο την αγάπη και την πίστη ξεκίνησε την ιερατική του αποστολή πριν 20 χρόνια μόλις στα 72 κιλά.

Ο 52χρονος ιερέας, σε συζητήσεις που έχει κατά καιρούς με συγχωριανούς του στο Αμάρι Ρεθύμνου, έχει πολλές φορές μιλήσει για την έννοια της εγκράτειας, το πώς αυτή έχει παρερμηνευθεί στα πλαίσια της διατροφής, και το πώς η εγκράτεια και η παχυσαρκία είναι έννοιες απόλυτα συμβατές στα πλαίσια της αγίας γραφής. «Ακόμα και τις περιόδους της θείας νηστείας, τίποτα δεν σε σταματά από το να καταναλώνεις ένα καρβέλι ψωμί με ταχίνι και μέλι, μια μακαρονάδα με σησαμέλαιο και τριμμένα καρύδια ή ένα τούβλο χαλβά με μία στρώση ταραμοσαλάτα», είχε πει ο πατέρας σύμφωνα με συγχωριανούς του.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, ο πατέρας Γεώργιος έχει πει πως η πραγματική έννοια της εγκράτειας είναι το να ακολουθείς την Αγία Γραφή, και ας είναι αυτό ενάντια στα τρέχοντα κοινωνικά πρότυπα. «Αντισταθείτε σε δίαιτες-μόδες, κινόα, παντελόνια για τις γυναίκες, τη βρώση σαλιγκαριών, σκισμένα τζιν και τατουάζ. Εκεί να σας δω, και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα» είχε τονίσει σε φλογερό λόγο που έβγαλε την τελευταία Κυριακή των Βαΐων.

Η παπαδιά, κυρία Μαγδαληνή, από μεριάς της έχει αφοσιωθεί στη δική της μάχη απέναντι στο «μπούλιινγκ» που υφίστανται πολλοί ιερείς λόγω της ιεροσύνης και του τρόπου ζωής τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας σε λογαριασμό που διατηρεί σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο «...τα κοινωνικά πρότυπα των λιγνών παπάδων έρχονται να καταστρέψουν τίμιους ανθρώπους που διάγουν μια θεάρεστη ζωή. Αν σκεφτείτε κάποιον άγιο άνθρωπο είμαι σίγουρη πως θα βάλετε στο μυαλό σας την εικόνα κάποιου μαυροτσούκαλου αποσκελετωμένου αδύνατου άνδρα με γένια και μακρυά δάχτυλα. Δεν είναι λοιπόν όλοι έτσι, και είναι καιρός να το αποδεχτούμε. Λίγη εγκράτεια δεν βλάπτει».