Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
30°C
 

Συγκίνησαν και φέτος οι ΕΠ.ΟΠ που παρέλασαν πίνοντας φραπέ και διαβάζοντας εφημερίδα

parelΜεγαλειώδης ήταν για ακόμη μια χρονιά η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το κοινό, παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τα εντυπωσιακά άρματα μάχης και τα πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με άψογους σχηματισμούς και σε απόλυτο συντονισμό, ενώ από αέρος μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από το Σύνταγμα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος.

Την παράσταση ωστόσο, για ακόμη μια χρονιά έκλεψαν οι επίλεκτοι επαγγελματίες οπλίτες, οι οποίοι παρέλασαν κάνοντας επίδειξη των σπάνιων ικανοτήτων τους. Οι άρτια εκπαιδευμένοι άνδρες, παρατάχθηκαν μπροστά σε κοινό και επισήμους, παίζοντας τάβλι, πίνοντας φραπέ και διαβάζοντας εφημερίδα, ενώ κάποιοι εξ αυτών κοιμόντουσαν κατά τη διάρκεια της παρέλασής τους, προκαλώντας το δέος των παρευρισκομένων.

«Για ακόμη μια χρονιά, οι ΕΠ.ΟΠ. επέδειξαν το πόσο ετοιμοπόλεμοι είναι, αφού μπορούν να υπερασπίζονται την πατρίδα και ταυτόχρονα να διαβάζουν την εφημερίδα τους και να βλέπουν ταινία, αποπροσανατολίζοντας τον εχθρό. Μιλάμε για τους απόλυτους κομάντο», σχολίασε τέλος γεμάτος περηφάνια ο Πάνος Καμμένος, λίγο πριν αποχωρήσει από το κέντρο της πόλης μέσα σε Απάτσι.