Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
30°C
 

Νεαρή σχεδιάστρια δυσκολεύεται πολύ να φτιάξει χειροποίητη θήκη καπνού με κατεστραμμένα πνευμόνια

feltΔύσκολες ημέρες περνάει η Κατερίνα Κ. από την Κυψέλη, η οποία εργάζεται ως σχεδιάστρια, με ειδικότητα τις χειροποίητες τσάντες, αλλά και τις θήκες καπνού.

Η 28χρονη κοπέλα, σύμφωνα με τις επιταγές του αντικαπνιστικού νόμου, οφείλει να σχεδιάζει πάνω στο υλικό felt το οποίο χρησιμοποιεί για την κατασκευή των θηκών, φωτογραφίες με κατεστραμμένα πνευμόνια, ετοιμοθάνατους ανθρώπους και βρέφη που υποφέρουν, κάτι που όπως ομολογεί έχει δυσχεράνει σε μεγάλο βαθμό το έργο της.

«Μου παίρνει πάνω από 3 μέρες να φτιάξω μια θήκη, εκεί που παλιά μου έπαιρνε 5 ώρες. Αλλά ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να τον τηρήσω στο ακέραιο. Δεν παίζεις με αυτά», παραδέχεται η Κατερίνα και συνεχίζει: «Αυτό που με δυσκολεύει περισσότερο είναι ο άρρωστος πνεύμονας. Ο υγιής δεν είναι τόσο δύσκολο να τον σχεδιάσεις πάνω στην τσόχα, όμως στον άρρωστο πρέπει να προσθέσεις τη σωστή ποσότητα μαύρης ίνας για να φαίνεται ρεαλιστικός».

Πάντως, η νεαρή δεν χάνει την αισιοδοξία της, αφού δεν κρύβει την ευτυχία της που έχει κάνει το χόμπι της επάγγελμα: «Σχεδίαζα το βρέφος στο φερετράκι κι ένιωθα ευλογημένη που κάνω αυτό που αγαπώ.  Ξέχασα αμέσως την κούραση και την ταλαιπωρία μου. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν οι νέες θήκες σε 7 ακόμη χρώματα, με τον κατεστραμμένο πνεύμονα πάντα σε πρώτο πλάνο».

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί με ενδιαφέρον το έργο της Κατερίνας και θα σας ενημερώσει μόλις οι νέες θήκες είναι διαθέσιμες για αγορά.