Να πάτε αλλού
Partly sunny
11°C
 

Στον Πύργο Ηλείας το πρώτο κουνούπι που ήπιε αίμα για την καλοκαιρινή σεζόν

fonika_zoa_10Στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην πόλη του Πύργου, στην Ηλεία, εντοπίστηκε το πρώτο κουνούπι που κατάφερε να έρθει σε επαφή με άνθρωπο και να ρουφήξει το αίμα του, στα πλαίσια της θερινής σεζόν του 2017.

Έπειτα από μήνες προετοιμασίας, τα κουνούπια άρχισαν σιγά-σιγά να βγαίνουν από τα λημέρια τους, με τις ευχές για μια γεμάτη σεζόν να τους συνοδεύουν από τα γηραιότερα, τα οποία φέτος δεν θα βγουν να κυνηγήσουν λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους.

Όπως επιτάσσει το έθιμο, κάθε χρόνο απονέμεται μετάλλιο ανδρείας στο πρώτο κουνούπι που καταφέρνει να ρουφήξει αίμα στην εκκίνηση της νέας σεζόν, ενώ ταυτόχρονα του προσφέρονται σημαντικές ποσότητες αίματος ως έπαθλο. Το κίνητρο για κάθε κουνούπι είναι μεγάλο και γι' αυτό εντοπίζουμε και το φαινόμενο της εμφάνισής τους, όλο και πιο νωρίς μέσα στη χρονιά.

Φέτος, το εκλεκτό κουνούπι κατάφερε να ολοκληρώσει τον στόχο του σε διαμέρισμα του Πύργου Ηλείας, εφαρμόζοντας την τακτική «κάλυψη-απόκρυψη-επίθεση», κατά τη διάρκεια της νύχτας, ρουφώντας το αίμα του πατέρα της οικογένειας, μέσα σε αποθέωση από τα υπόλοιπα κουνούπια, τα οποία το υποδέχτηκαν με τιμές αρχηγού σμήνους πίσω στο έλος τους.

Πλέον, έπειτα κι απ' την τέλεση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της περσινής σεζόν από φιδάκια, σπρέι και ανθρώπινα χέρια, η νέα σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις εξελίξεις.