Μπορούσε και καλύτερα
Cloudy
26°C
 

Ανθρωπόμορφα μπισκότα κοιτάζουν με τουπέ τα μελομακάρονα

gingerbread-men-heroΠανέτοιμο για τα Χριστούγεννα είναι πλέον το σπιτικό της οικογένειας Σούμπαση στο Ψυχικό Αττικής, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο, το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση που του αρμόζει στο σαλόνι, ενώ η κυρία Δέσποινα πέρασε το απόγευμα ψήνοντας μπισκότα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Πρωταγωνιστές του φούρνου ωστόσο, αισθάνονται για ακόμη μια χρονιά τα ανθρωπόμορφα μπισκότα με ζύμη τζίντζερ μπρεντ, τα οποία και στέκουν περήφανα σε επιβλητικό σημείο της οικίας. Τα συγκεκριμένα μπισκότα, τα οποία διαθέτουν ψεύτικα κουμπιά και παπιγιόν, περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους κοιτάζοντας με ανωτερότητα τους άμορφους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

«Έχουμε μάτια, στόμα, παπιγιόν, χέρια και πόδια. Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από έναν κανονικό άνθρωπο. Νομίζετε ότι όλος ο κόσμος τρώει τα μελομακάρονα επειδή του αρέσουν; Απλώς εμάς μας σέβονται», ισχυρίζεται μιλώντας στο «Κουλούρι» ένα ανθρωπόμορφο μπισκότο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως θα την γλιτώσει και φέτος, αφού οι άνθρωποι της οικογένειας Σούμπαση θα λυπηθούν να φάνε ένα μπισκότο με τη δική τους μορφή.

Όπως μαρτυρούν τα μελομακάρονα κι οι κουραμπιέδες, τα μπισκότα από τζίντζερ μπρεντ έχουν δημιουργήσει τη δική τους κλίκα, καθώς μιλάνε μόνο μεταξύ τους και κοροϊδεύουν συνεχώς τα μελομακάρονα, αποκαλώντας τα «μπόγους» και «κουραμπιέδες».

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε και με τα παιδιά της οικογένειας, με τον μικρό γιο να αποκαλύπτει ότι σκοπεύει να αφήσει τα μπισκότα τελευταία και πως θα τα φάει λίγο μετά την πρωτοχρονιά, ξεκινώντας απ' τα χέρια και τα πόδια τους.