Σε βλέπουμε
Clear
28°C
 

Απαλλαγή από τον στρατό με Ι5 θα παίρνουν αυτόματα όσοι σπουδάζουν σε ΙΕΚ αθλητικογραφίας

1585605Μια πολύ σημαντική απόφαση έλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και η οποία αφορά άμεσα όλους τους σπουδαστές των ΙΕΚ αθλητικογραφίας.

Συγκεκριμένα, όσοι φοιτούν σε εργαστήρια αθλητικής δημοσιογραφίας, θα παίρνουν αυτόματα απαλλαγή από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ενώ θα εξετάζονται από ειδικούς ψυχολόγους τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο. Παράλληλα, δεν θα τους επιτρέπεται να υιοθετήσουν κάποιο παιδί, ενώ θα αποκλείονται και από όλες τις εξετάσεις αίματος και τους δημόσιους διαγωνισμούς.

«Δεν γίνεται να εμπιστευόμαστε την τύχη της χώρας μας σε ανθρώπους που επιλέγουν ως επαγγελματικό προσανατολισμό την παρακολούθηση αγώνων της Super League και μάλιστα την σχολιάζουν και την αναλύουν όλο σοβαρότητα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι και πρέπει να μένουν στο φυσικό τους περιβάλλον, μπροστά από μία οθόνη κρατώντας μισοσβησμένα τσιγάρα, μακριά από όπλα και λοιπούς κινδύνους», τόνισε ο Υπουργός, Πάνος Καμμένος.

Τέλος, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα συμβεί με όσους απλά παρακολουθούν τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, με τις φήμες να κάνουν λόγο για την επιλογή του Ι4, άοπλου.