Τι σημασία έχει
Clear
9°C
 

60χρονος δημ. υπάλληλος περνάει τόσο απαρατήρητος που δεν αντιδρούν πια ούτε οι αυτόματες πόρτες στην παρουσία του

dimosio1Σε άλλα επίπεδα έχει περάσει η ικανότητα δημοσίου υπαλλήλου του Δήμου Αμφιλοχίας να προσαρμόζει τα χρώματα και τις κινήσεις του στο φυσικό περιβάλλον της υπηρεσίας ώστε να αποφεύγει την επαφή του πολίτες.

Ο 60χρονος, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα παραβόλων τα τελευταία 35 χρόνια, δηλώνει εδώ και 25 χρόνια «μπουχτισμένος» από τη συνεχή του συναναστροφή με τον κόσμο κι ιδιαίτερα με τα παράπονα και τις συχνά παράλογες απαιτήσεις των δημοτών, αρκετοί εκ των οποίων επιθυμούν να εξυπηρετηθούν την ίδια κιόλας ημέρα.

Με τη συνταξιοδότησή του να βρίσκεται στην τελική της ευθεία, ο δημόσιος υπάλληλος προσέρχεται καθημερινά στην εργασία του ελπίζοντας πως κανείς δεν θα τον ενοχλήσει μέχρι να φτάσει το μεσημέρι ώστε να μπορέσει να σχολάσει δίχως απρόοπτα και καθυστερήσεις.

«Φοράει ρούχα τα οποία έχουν τις ίδιες αποχρώσεις με την καρέκλα και το γραφείο του, ενώ συχνά μεταμφιέζεται σε φάκελο, καρέκλα γραφείου ή λαμπατέρ, ώστε να μπερδέψει τους πολίτες. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα, έχει εξελίξει την τέχνη του σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη κι οι αυτόματες πόρτες δεν αντιδρούν στην παρουσία του, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να εισέρχεται στο Δήμο από την πόρτα ασφαλείας», εξηγεί συνάδελφος του 60χρονου, ο οποίος παραδέχεται πως έχει να του μιλήσει τουλάχιστον επτά μήνες.

«Ακόμη θυμάμαι όταν κάποια μέρα μια κυρία τον ρώτησε αν μπορεί να την εξυπηρετήσει κι ο Αριστομένης με μια κωλοτούμπα βρέθηκε στην ουρά παριστάνοντας πως είναι κι ο ίδιος πολίτης, φωνάζοντας μάλιστα για την καθυστέρηση», προσθέτει άλλος συνάδελφος του άνδρα.

Το «Κουλούρι» επιχείρησε να συνομιλήσει με τον δημόσιο υπάλληλο, όμως παρά τις έντονες προσπάθειες του ρεπόρτερ μας, στάθηκε αδύνατο να τον εντοπίσει.