Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
15°C
 

Ιδιαίτερα αγχωμένος 42χρονος τραπεζικός υπάλληλος, δεν θυμάται με τίποτα πώς να κάνει τη δουλειά του

trapezaΜε έναν έντονο πόνο στο στομάχι και μια διαρκή αίσθηση αβεβαιότητας, ξύπνησε νωρίς σήμερα το πρωί ο Λευτέρης Β., ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής τράπεζας του κέντρου της Αθήνας.

Ο 42χρονος, ο οποίος δεν κατάφερε να κοιμηθεί παρά μόνο για λίγα λεπτά, ήταν κυριευμένος από το άγχος, λόγω της επικείμενης, σημερινής επιστροφής στα καθήκοντά του. Συγκεκριμένα, έπειτα από την ανακοίνωση σχετικά με την τραπεζική αργία, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, ο άνδρας τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια, η οποία έληξε χθες το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών εβδομάδων, ο 42χρονος επισκέφτηκε την εξοχική του κατοικία στο Δήλεσι, επιλέγοντας να απέχει από οτιδήποτε σχετιζόταν με την εργασία του.

Έτσι, αργά χθες το απόγευμα, την ώρα που βρισκόταν στο σαλόνι του και παρατηρούσε με προσοχή το ταβάνι της οικίας του, συνειδητοποίησε με τρόμο πως δεν θυμάται καθόλου τον τρόπο με τον οποίο καλείται να εκτελέσει εκ νέου την εργασία του. Ο Λευτέρης κάλεσε μέσα σε απόγνωση τους συναδέλφους του, προκειμένου να ζητήσει τη βοήθειά τους, ωστόσο κανείς δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί το πόστο στο οποίο εργαζόταν πριν κλείσουν οι τράπεζες, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί οι οποίοι δεν θυμόντουσαν καν σε ποιο υποκατάστημα δουλεύουν.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον 42χρονο, λίγη ώρα πριν αναχωρήσει από το σπίτι του με προορισμό την τράπεζα, με τον υπάλληλο να σημειώνει: «Παιδιά νιώθω σαν έχουν περάσει χρόνια, δεν μπορώ να θυμηθώ καν τι σημαίνει έμβασμα, λογαριασμός ταμιευτηρίου και επιταγή. Θα κάνω πως καταλαβαίνω κι ελπίζω οι πελάτες να μην αντιληφθούν το παραμικρό. Προσεύχομαι πως όλα θα πάνε καλά, καλού κακού πάντως κανόνισα ένα ιδιαίτερο μάθημα με τον καθηγητή οικονομικών που είχα στο σχολείο».

Τέλος, η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας από όποιον πολίτη θυμάται από ποια πλευρά ξεκινάνε οι ουρές στα ταμεία, να επικοινωνήσει με τα κεντρικά.