Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
13°C
 

Πολιτικό άσυλο ζήτησε και έλαβε από την Ελλάδα πρωτοετής Κύπριος φοιτητής που δεν έκανε παρέα μόνο με Κύπριους

foitΠολύ δύσκολες στιγμές περνάει τους τελευταίους μήνες ο νεαρός Στάθης Ευσταθίου, ο οποίος γράφτηκε φέτος στο πρώτο έτος της σχολής του στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Ο 20χρονος με καταγωγή από την Κύπρο, φέρεται να δέχεται απειλές ακόμα και για την ίδια του τη ζωή, λόγω του γεγονότος πως δεν κάνει παρέα μόνο με Κύπριους, όπως επιβάλλεται στους συμπατριώτες του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στάθης γνώρισε τον Αντώνη και την Άννα, οι οποίοι τον κάλεσαν για καφέ ενώ την ίδια ώρα οι Κύπριοι συγκάτοικοι του φοιτητή είχαν κανονίσει εξόρμηση για ρακές σε μπαρ του Ψυρρή.

Ο νεαρός προτίμησε την παρέα του ζευγαριού από την Ελλάδα και τότε ξεκίνησε για εκείνον ένας πραγματικός εφιάλτης. «Μου πετάνε νεράντζια, σκάνε τα λάστιχα του ποδηλάτου μου και με περιμένουν στις τουαλέτες, λέγοντας πως αυτό είναι μόνο η αρχή. Η ζωή μου διατρέχει κίνδυνο ενώ ακόμα κι η οικογένειά μου στην Κύπρο δέχεται απειλές. Δεν αντέχω άλλο. Σκέφτομαι σοβαρά να τα παρατήσω», δήλωσε με απόγνωση ο Στάθης, μιλώντας στο «Κουλούρι».

Ο Κύπριος φοιτητής, ζήτησε μάλιστα πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας, το οποίο και έλαβε, γεγονός το οποίο φαίνεται πως εξόργισε ακόμη περισσότερο τους συμπατριώτες του, οι οποίοι και έκαψαν CD του Μιχάλη Χατζηγιάννη έξω από το σπίτι του.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την παράξενη αυτή υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.