Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Ηλίθιος 1 και Ηλίθιος 2 θα αποκαλούνται τα μέλη των ζευγαριών που κοροϊδεύουν την απόφαση Μακρόν για το «γονέας 1-2»

Τεράστια αναστάτωση προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση του Γάλλου πρόεδρου Εμμανουέλ Μακρόν στη γαλλική βουλή, σύμφωνα με την οποία θα καταργηθούν στις αιτήσεις εγγραφής στα σχολεία τα «Όνομα Πατρός» και «Όνομα Μητρός» και θα αντικατασταθούν από τα «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

Η απόφαση αυτή δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί και στη χώρα μας, με διάφορους συμπολίτες μας να αντιδρούν έντονα, θεωρώντας σοβαρά πως οι λέξεις «μητέρα» και «πατέρας» θα αντικατασταθούν για πάντα, χωρίς να κρύβουν την οργή τους για το παραπάνω γεγονός.

«Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε, η πολιτική ορθότητα θα τα ισοπεδώσει όλα, θα μεγαλώσει μια γενιά και δεν θα ξέρει τι σημαίνει μαμά και μπαμπάς», σχολιάζει χαρακτηριστικά 56χρονος, μιλώντας στο «Κουλούρι». Έτσι, στο πνεύμα της πολιτικής Μακρόν, όσα ζευγάρια δεν κατανοούν την απόφαση και επιμένουν να την λοιδορούν, θα ξεχωρίζουν ως «Ηλίθιος 1» και «Ηλίθιος 2», ενώ στην ιδιαίτερα πιθανή περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί να μην έχουν ταίρι, τότε θα αποκαλούνται απλά ηλίθιοι.

Το «Κουλούρι» συνεχίζει το ρεπορτάζ και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.