Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
12°C
 

Διαύγεια για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια είχε 88χρονη με αλτσχάιμερ όση ώρα η τηλεόραση έδειχνε τους Μήτσους

mitsoi_artΈνα μικρό θαύμα έζησε η οικογένεια της κυρίας Πελαγίας από την Φιλοθέη το βράδυ του Σαββάτου, αφού για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, η γιαγιά εμφάνισε σημάδια διαύγειας.

Η 88χρονη, η οποία πάσχει από την νόσο Αλτσχάιμερ απ' τις αρχές της χιλιετίας, με τους ειδικούς να αποδίδουν την ασθένεια στον «ιό του μιλένιουμ», τα τελευταία χρόνια δεν έχει την παραμικρή επαφή με το περιβάλλον, αδυνατώντας να αναγνωρίσει οποιοδήποτε συγγενικό της πρόσωπο. Όλα αυτά ωστόσο άλλαξαν το δευτερόλεπτο που ξεκίνησε στον ΑΝΤ1 η προβολή του νέου επεισοδίου των «Δέκα Μικρών Μήτσων».

«Με το που είδε τον Λαζόπουλο στην τηλεόραση στους κλασικούς κι αγαπημένους του ρόλους, αμέσως χαμογέλασε κι άρχισε να μας μιλάει σαν να μην έχει χάσει δευτερόλεπτο από αυτά τα χρόνια που δεν θυμόταν τίποτα. Μας αποκαλούσε με τα ονόματά μας, μας ρωτούσε τι κάνουμε και έκανε αστεία για τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά. Ήταν υπέροχα και συγκινητικά. Μόλις όμως το επεισόδιο τελείωσε, επέστρεψε στην κατάσταση που βρισκόταν πριν. Πλέον, περιμένουμε με αγωνία το νέο επεισόδιο για να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε», σχολίασε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο εγγονός της κυρίας Πελαγίας.

Τέλος, δεν επιβεβαιώνεται το σχόλιο της γιαγιάς πως «καλός ο Λάκης αλλά το έχει κουράσει λίγο, αυτά τα αστεία είναι λίγο επαναλαμβανόμενα για το 2000».