Σε βλέπουμε
Clear
28°C
 

Με ευχές για καρκίνο στους στεριανούς κλείνει ψήφισμα του δήμου Πάρου κατά των αιολικών πάρκων

recordhillfromrumfordwhitecapmay20121Με ολόψυχες ευχές για καρκίνο στους ίδιους τους κατοίκους της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαΐδας αλλά και στις οικογένειές τους, κλείνει ψήφισμα που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα ο δήμος Πάρου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου αναφέρει πως ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με τους κατοίκους των περιοχών αυτών - έχει και φίλους από τη Μεγαλόπολη και την Πτολεμαΐδα - αλλά η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Πάρο θα προκαλούσε τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές, θα είχε επιπτώσεις στην υγεία των Παριανών, και θα ήταν τόσο αισθητικά απαράδεκτο θέαμα που θα κατέστρεφε τον τουρισμό ολόκληρης της Ελλάδας.

Ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα των υποήχων και τις άγνωστες επιπτώσεις που θα είχε ένα αιολικό πάρκο στην ένταση των ανέμων που θα πνέουν στο νησί αν ο μη γένοιτο πραγματοποιηθεί μια τέτοια εγκατάσταση. Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Πολλές φορές παραβλέπονται τα ζητήματα αυτά, αλλά έχετε σκεφτεί πως θα ήταν να δέχεστε υπόηχους 24 ώρες το 24ωρο; Τα ποντίκια γιατί εξαφανίζονται με τους υπόηχους; Αν οι ανεμογεννήτριες απορροφήσουν όλο τον αέρα, τι άνεμοι θα πνέουν στο νησί; Να καίνε τα φουγάρα στη στεριά για πάντα. Στεριανά σκουλήκια».

Με ανακοίνωσή τους οι δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Μάνης αμφότεροι επικρότησαν το ψήφισμα, και επαύξησαν προσθέτοντας ευχές για «ακατάσχετη αιμορραγία από τα μάτια, χωρίς να πεθαίνουν, για τις 3 επόμενες γενιές όσων υποστηρίζουν αιολικά πάρκα και άλλες περιβαλλοντικές καταστροφές».

Να σημειώσουμε εδώ πως ο κίνδυνος από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στάθηκε η αφορμή για να μιλήσουν οι δύο δήμοι με γεωγραφικό προσδιορισμό για πρώτη φορά από το 1984 όταν και χωρίστηκαν έπειτα από διένεξη για ένα χωράφι λούπινα.